Afacerea ”Harta Ungariei Mari”. De ce susține UEFA un joc revizionist în Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
De ce susține UEFA un joc revizionist în Europa? Batalionul de juriști și piariști ai acestui stat între state va aduce, poate, ceva lămuriri. Uefiștii se pot piti printre regulamente sau pot sfida, ca de fiecare dată, anunțând că se află de-asupra legilor.

Dar, răspunsul la întrebare e simplu. Deciziile FIFA sau UEFA par a fi luate, până acum,  în funcție de un singur criteriu: banul. Lăcomia acestor structuri dă la o parte etica, morala, corectitudinea, prudența, bunul simț.

Adevărata întrebare nu e de ce , este de unde? De unde vin banii pentru care UEFA a vândut revizioniștilor istoria Europei? Aici am două scenarii, nu dețin dovezi.

Regimul revizionist din Ungaria cheltuie enorm pentru a putea folosi fotbalul ca instrument de propagandă. Că și-o fi folosit influența în cine știe ce jocuri interne ale organizației, că a cotizat mai mult, pe față, că a negociat mai bine la hotel decât în Adunarea Generală, cert este că Ungaria lui Viktor Orban nu se uită la bani când e vorba să investească în vrajbă și conflict cu alte țări, ca să abată atenția ungurilor de la problemele din țara lor.

Altă ipoteză e legată de Rusia. Dacă suntem de acord că Ungaria are bani de investit în politici revizioniste și are o strategie pe termen lung în acest sens, vă dați seama ce sume poate pune Rusia la dispoziția UEFA sau oamenilor care iau decizii în UEFA?

Și cum s-ar folosi propaganda de la Moscova de naivitatea suporterilor din Bănie, de exemplu, dacă aceștia vor ”contraataca” cu bannere afișând harta României Mari. Nu știu dacă informația cu steagul Ungariei a ajuns la publicul din Rusia sau la rusofonii din Moldova, dar sigur, sigur canalul Telegram numai asta va transmite în ziua meciului: imperialiștii români vin să ocupe Moldova, Putin e obligat să îi elibereze pe rușii oropsiți de peste Nistru.

P.S. 

Replica palidă a UEFA, după anunțul Federației de Fotbal din Ungaria mă face să îmi păstrez opinia. Simpla negare nu e de ajuns, în acest caz s-ar fi impus sancțiuni. Poate o reacție mai fermă a opinie publice va determina UEFA să ia atitudine. Poate nu. Deci, titlul corect este ”De ce ar susține UEFA un joc revizionist”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel