Afacerea deceniului în Capitală. Cum îşi umplu ,,șmecherii" buzunarele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 a dezvăluit pentru DCNews că proprietarii tonetelor de ziare sunt scutiţi de plata taxelor către Primărie. Decizia a fost luată de Consiliul General al Primăriei Bucureşti în urmă cu aproximativ 15 ani pentru ca ziarele să se vândă ieftin. De atunci, proprietarii au început să le subînchirieze şi să scoată bani.   

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât condiţiile iniţiale nu au fost respectate. Astfel, după subînchiriere, activitatea comercială principală s-a schimbat şi s-a ajuns în situaţia ca la tonete să nu mai găseşti la vânzare decât băuturi şi diverse produse alimentare.

Chioşcuruile de presă au fost atribuite la un moment dat în mod gratuit, de o hotărâre a Consiliului General. Locaţiile respective au fost date în mod gratuit. Gândirea a fost ca ziarul să ajungă la un preţ cât mai mic la cititor. Din păcate, am constatat că cei care au preluat acele locaţii au francizat locaţia respectivă către terţe persoane de la care încasează sume foarte mari de bani. În mod normal ar trebui să deruleze o acţiune de vânzare a presei, în cel mai rău caz să aducă şi nişte cărţi, dar nu să vinzi sucuri şi ţigări şi să ceri 1500 de lei, 2000 pe lună pentru franciză la chioşcul respectiv.

90% din aceste spaţii nu mai vând presă, ci sucuri, ţigări, covrigi şi orice altceva în afară de presă. Şi nu plătesc nimic. Au primit acele locaţii în urmă cu 15 ani cu titlu gratuit, cu angajamentul de a susţine presa, să se vândă ziarul mai ieftin, "  a declarat pentru DCNews, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 al municipiului Bucureşti. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel