Afacerea ”Anvelopa de iarnă”. Ştiau producătorii că se va introduce legea?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
anvelope iarna
anvelope iarna

Vă mai amintiți reclamele de anul trecut la anvelope de iarnă? Nu, fiindcă nu au fost prea multe astfel de reclame și nu s-au difuzat insistent.

În schimb, în acest an, în plină criză, când românii abia au bani să-și plătească întreținerea, iar sute de mii de debitori sunt amenințați cu evacuarea din case, cel puțin trei mari producători de anvelope au decis să investească masiv în publicitate: Michelin, Goodyear și Continental. Este posibil ca recenta decizie a Comisiei de Industrii din Camera Deputaților să fi dat idei de afaceri producătorilor și comercianților, dar de regulă astfel de campanii nu se decid și nu se negociază pe picior, nemaivorbind de realizarea în sine a clipurilor sau măcar a traducerii în română.

Insistența cu care Puterea dorește să impună această obligație ar putea da impresia că, de fapt, acționează în beneficiul importatorilor și producătorilor de anvelope. După ce Parlamentul s-a gândit să oblige românii să bage bani în conturile unor comercianți, iată că presa anunță  și intenția Guvernului de a emite o ordonanță de urgență în acest sens. De unde urgența, dacă nu s-au adus deja anvelopele în depozite și nu presează comercianții să le vândă? Cum se recunoaște chiar  în reclama la o astfel de anvelopă, folosirea ei reduce distanța de frânare cu 5 la sută. Adică între 25 și 50 de centimetri, la vitezele din orașe. De ce nu se impune obligativitatea anvelopelor de iarnă doar pentru cei care se deplasează în afara localităților? În orașe, primăria ar trebui să curețe străzile...

Decizia parlamentarilor sau a guvernului ar putea băga în buzunare private între 1-2 miliarde de euro, dacă nu vor renunța mulți să mai meargă cu mașina la vreme de iarnă.

Citeşte şi:

Previziuni: Anvelope de iarnă noi mai scumpe și vânzări duble la cele vechi

Comercianţii scumpesc anvelopele de iarnă, iar vânzările pentru cele second hand se vor dubla

Care este amenda, dacă nu foloseşti cauciucuri de iarnă

Cauciucurile de iarnă, obligatorii în maxim două săptămâni

Cât costă să-ţi echipezi maşina pentru sezonul de iarnă

Noul Cod Rutier: Toţi şoferii, obligaţi să-şi cumpere cauciucuri de iarnă şi lanţuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel