Data publicării:

Aerul condiţionat, prieten sau duşman?

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Zilele fierbinţi de vară au un puternic duşman, aerul condiţionat. Obişnuiţi să apăsăm fără discernământ butoanele telecomenzii de aer condiţionat, uităm un aspect important şi anume, sănătatea noastră.

Autor: Cristina Grigoraş

Deşi pare un instrument al raiului adus pe pământ, aşteptându-ne acasă după o zi caniculară şi istovitoare, aerul condiţionat face mai mult rău decât bine. Şi asta pentru că nu este folosit corespunzător.

Pentru a nu dăuna sănătăţii, trebuie să ştiţi câteva reguli de bază când vine vorba de propriul confort.

Nu dați aerul la o temperatură maximă !

Trecerea bruscă de la temperaturi răcoroase la cele foarte fierbinţi şi invers este extrem de periculoasă pentru sănatate. Aceasta poate culmina chiar cu un şoc termic, mai ales în cazul cardiacilor. Prin urmare, nu trebuie să exagerăm cu temperaturile maxime.

Nu staţi în bătaia ariei de ventilaţie!

Un lucru foarte important în cazul montării aerului conditionat este difuzarea aerului, indicat ar fi să împingă aerul spre tavan.Dacă nu aveţi această posibilitate măcar să nu bată spre zona în care stati cel mai frecvent, birou, pat. În acest mod vă feriţi de durerile de cap, de dinţi sau de dezvoltarea unor afecţiuni precum rinitele, astmul sau chiar pneumonia, în cazurile mai severe. De aceea şi în masina proprie, este indicat să reglaţi aerul condiţionat către geamuri, nu spre faţă sau picioare.

Curăţaţi regulat filtrele!

Filtrele trebuie curăţate frecvent pentru a îndepărta bacteriile care-şi fac lăcaşul printre piesele aparatului condiţionat. De exemplu, bacteria Legionella Pneumophila poate duce la apariţia legionelozei, o afecţiune care se manifestă prin dureri de cap, musculare, febră, tuse şi dureri abdominale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel