Aeroporturile Otopeni și Băneasa au o nouă conducere. Ce numiri a făcut Ministerul Transporturilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Ministerul Transporturilor a numit persoane noi în fruntea aeroporturilor Otopeni și Băneasa.

Compania Națională Aeroporturi București are începând de vineri un nou consiliu de administrație și un nou director general, transmite Mediafax. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a explicat că modificările au fost făcute ca urmare a pierderilor suferite de companie și a lipsei măsurilor de redresare. Astfel, noul director general este Cosmin Peșteșan. 

„Aeroporturile Otopeni și Băneasa au de astăzi la conducere profesioniști: un nou consiliu de administrație și un nou director general. Compania Națională Aeroporturi București a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate. În condițiile unei reduceri a traficului și veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

 

Prioritățile noii conduceri

„Recent au apărut în spațiul public o serie de fotografii care arătau starea deplorabilă a interiorului clădirii. I-am cerut noului director general Cosmin Peșteșan să se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de rușine principala poartă de intrare aeriană în țară. În noul consiliu de administrație membrii sunt atât specialiști în aviație, cât și oameni cu profil solid în business, finanțe și audit. Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare și finanțare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare și rutiere de sec. 21 integrate”, a precizat ministrul Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel