Aeroportul Otopeni. Taximetriștii, verificați. Mai mult de jumătate, sancționați
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
taxi otopeni
taxi otopeni
Poliţiştii de la rutieră şi de la transporturi au verificat vineri 63 de taxiuri din zona Aeroportului ''Henri Coandă''. 

În urma verificărilor au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, un permis fiind reţinut în vederea suspendării, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

La data de 27 octombrie, în intervalul orar 11,00 - 14,00, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona Aeroportului internaţional 'Henri Coandă'. Acţiunea a vizat verificarea activităţii de taximetrie şi depistarea celor care transportă pasageri fără îndeplinirea prevederilor legale. În numai 3 ore, poliţiştii au verificat 63 de autoturisme şi au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 pentru încălcări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, iar un permis a fost reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. 

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel