Data publicării:

Aeroportul Otopeni, cel mai scump din lume. "De ce mai cer taxe de avion? Nu îşi scot banii din sandviş-uri?" / "Golăneală moştenită..."

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Preţurile de pe aeroportul Otopeni sperie turiştii şi românii deopotrivă, în loc să îi atragă. 

"La noi, se pune întrebarea de ce se mai ia taxă avioanelor ca să funcţioneze aeroportul, când costă atât de mult un sandviş. Nu îşi scot banii din sandviş-uri? Din apă plată? Din cafele? O spun şi aici chiar vin cu dovezi. Într-un zbor Lufthansa, cinci euro un sandviş şi o cafea. Foarte bună cafeaua, nu din asta instant. Cu cinci euro dacă te duci nu iei decât un covrig pe aeroportul Otopeni!", a punctat Val Vâlcu la Nod în papură. 

"Aeroportul Otopeni e cel mai scump din lume. Dubai, astea, sunt mai ieftine. Sunt preţuri ... 10-15 lei era o apă plată mică, care e 2-3 lei în magazin. Ca să îi sperie pe străinezii care vin!", a replicat sociologul Alfred Bulai. 

"Da, e o strategie...!", a intervenit Val Vâlcu. 

"E aberant. Oriunde te duci în lume, preţurile din aeroport sunt preţuri obişnuite, ca în oraşul respectiv. Nu e lux, nu e Ritz, nu e restaurant", a mai spus Alfred Bulai. 

"Dar e şi o strategie greşită de afaceri din partea lor. Că eu cred că lumea ar mânca înainte să plece. Ar mânca pe aeroport!", a punctat din nou Vâlcu. 

"Dar avioanele nu sunt doar pentru turism extern. Sunt oameni care merg cu avionul, mai ales că preţul poate fi competitiv cu trenurile, în ţară. Şi atunci omul obişnuit ar putea să mănânce. 

Mai e o tembeleală, dusă la aberaţie, ca şi cum musteşte de terorişti. Mi-a povestit cineva care a păţit. Arunci apă, arunci tot ce ai, că eşti terorist. Ok, apa cică omoară oameni. Şi i s-a spus să ia apă după ce trece de check-in. Şi acolo era în renovare, era totul închis. Băi, sunteţi duşi cu pluta? Mă doare undeva, am o boală, trebuie să beau apă. E cretinism absolut. Dacă iei o coca-cola, Pepsi, ceva, zici că ai cumpărat naveta, tată. O jecmăneală ordinară", a mai spus Alfred Bulai, cu note ironice. 

"Asta afectează inclusiv aşa numita imagine de ţară. Se cheltuie bani grei pentru nu ştiu ce postere, afişe, reclame, ori unul care trece pe aici se gândeşte că e mai mult ca la Munchen, că e dublu faţă de Istanbul, care e cel mai mare aeroport din Europa", a spus Vâlcu. 

"În principiu este vorba de o golăneală moştenită. Sunt firme căpuşă care au dat bani să ia acolo. Sunt numai preţuri de monopol. Şi nici nu e calitate, că am mâncat în aeroport. Nu e cine ştie ce calitate, să zici că ai mâncat icre negre, de asta e scump. E un sandviş obişnuit, băuturile sunt aceleaşi ca peste tot", a mai spus Alfred Bulai. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel