AEROPORTUL din PARIS, EVACUAT de URGENȚĂ. FOCURI de ARMĂ-VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aeroportul Orly din Paris a fost evacuat, conform martorilor, după ce un bărbat a fost împușcat mortal sâmbătă dimineața de forțele de securitate de pe aeroport după ce i-a luat arma unui militar.

UPDATE 15:10: Francois Hollande a salutat "curajul și eficiența" dovedite de agenții de poliție și de militarii care au înfruntat în cursul dimineții un individ "deosebit de periculos" care a fost împușcat mortal pe aeroportul Orly din Paris.

Într-un comunicat difuzat de Palatul Elysee, Hollande "reafirmă hotărârea statului de a acționa fără încetare pentru a lupta împotriva terorismului, a apăra securitatea compatrioților și a asigura protecția teritoriului".

Procuratura Antiteroristă a preluat ancheta cu privire la incidentele armate care au avut loc sâmbătă, primul la un control al poliției în nordul Parisului, în care a fost rănit un agent, și al doilea pe aeroportul Orly din Paris, unde același individ care fusese implicat în incidentul din nordul Parisului, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a fost împușcat mortal după ce a încercat să-i smulgă arma unei femei militar.

"Vigilența se va menține la cel mai înalt nivel; încă o dată, operațiunea 'Sentinelle' și-a demonstrat utilitatea, în colaborare cu forțele de poliție și ale jandarmeriei", a apreciat Hollande.

UPDATE 13:20: Bărbatul împușcat era implicat în trafic de droguri și se afla sub control judiciar. El era în atenția serviciilor speciale sub suspiciunea radicalizării în închisoare, dar supravegherea fusese oprită.

UPDATE 12:41: Ministrul de Interne a spus, în urmă cu puțin timp, că în cele două incidente a fost implicat același bărbat.

UPDATE 11:40: Bărbatul care a reușit să smulgă arma soldatului nu avea centură cu explozibil. Informația a fost confirmată de autorități.

UPDATE 11:09: Ministerul francez de interne a transmis că un polițist a fost împușcat și rănit într-un incident care a avut loc la nord de Paris la un filtru rutier. Se pare că acest eveniment nu ar avea legătură cu ce s-a întâmplat la aeroport.

----

Un bărbat a furat arma unui ofițer aflat pe aeroport. Ulterior, atacatorul a fost ucis de forțele de ordine. Autoritățile se tem ca suspectul să nu aibă complici. Mii de pasageri sunt blocați pe aeroportul din Orly. Nu există nicio persoană rănită. Ministrul de Interne, Bruno Le Roux, este așteptat la fața locului.

Poliția franceză a confirmat că o operațiune de securitate se află în curs de desfășurare pe aeroportul din sudul capitalei franceze.

Oamenii sunt sfătuiți să nu se mai îndrepte către aeroport. Terminalele au fost închise, iar unele zboruri au fost redirecționate către Roissy Charles de Gaulle, scrie Le Monde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel