Aeroportul din Oslo a fost închis. Situație extrem de rară. ”Este atât de multă zăpadă încât piloții nu pot vedea luminile de pe sol”. Și Germania e paralizată: risc extrem de gheață neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
A fost închis aeroportul din Oslo. 

UPDATE: Aeroportul din Oslo a declarat că va rămâne închis cel puțin până la 13.30 GMT, dar întreruperea ar putea fi prelungită, în timp ce aeroportul german din Frankfurt și-a anulat toate operațiunile de la prânz, deoarece avioanele nu mai puteau fi dezghețate, a declarat un purtător de cuvânt.

Aproximativ 600 din cele 1.047 de sosiri și plecări programate la Frankfurt au fost anulate mai devreme în cursul zilei. Pe aeroportul din München au fost anulate 254 de zboruri, iar un aeroport mai mic din orașul Saarbruecken, din sud, și-a încetat complet operațiunile.

Serviciul meteo din Franța a emis o avertizare de gheață neagră în 25 de regiuni și inundații în alte trei zone în această după-amiază. În Norvegia, trenurile au oprit în unele zone din estul țării din cauza condițiilor meteo, a anunțat miercuri operatorul de tren Bane Nor într-un comunicat.

În Germania, un risc extrem de gheață neagră și ninsori abundente ar rămâne până joi în regiunile afectate, a anunțat serviciul său meteorologic. Numeroase școli din centrul și regiunile sudice ale Germaniei au rămas închise.

---- 

Aeroportul principal din Oslo a fost închis miercuri din cauza ninsorilor abundente, a declarat operatorul Avinor. Aeroportul va rămâne închis cel puțin până la ora 13.30 GMT, dar întreruperea ar putea fi, de asemenea, prelungită, a adăugat acesta.

”Acest lucru este extrem de rar... este atât de multă zăpadă încât piloții nu pot vedea luminile de pe sol, așa că am oprit toate zborurile de intrare și de ieșire”, a spus un purtător de cuvânt al Avinor.

Blocaj și-n Germania

Și centrul și sudul Germaniei sunt blocate miercuri din cauza ploii puternice. Sute de zboruri au fost anulate. A fopst restricționat traficul trenurilor, după ce serviciul meteorologic a avertizat despre drumuri alunecoase și zăpadă abundentă.

Pe aeroportul din Frankfurt, 570 din cele 1.047 de sosiri și plecări programate au fost anulate, în timp ce 254 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din München, iar un aeroport mai mic din orașul sudic Saarbruecken și-a încetat complet operațiunile.

Serviciul meteo a avertizat asupra unui risc extrem de gheață neagră și ninsori abundente în regiunile afectate până joi.

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a avertizat cu privire la întârzieri și anulări din cauza vremii de iarnă și a declarat că limitează viteza maximă pentru trenurile sale de mare viteză ICE la 200 de kilometri pe oră ca măsură de precauție, arată Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel