Aeroportul Brașov-Ghimbav, tot nefuncțional, deși pista a fost inaugurată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pista unui aeroport din România, inaugurată în urmă cu două luni, a intrat în conservare, întrucât autoritățile locale nu au bani și pentru construirea unui turn de control și a unui terminal, astfel încât obiectivul să devină funcțional. 

Aeroportul Brașov-Ghimbav, tot la stadiul de promisiune, după ce peste 30 de milioane de euro au fost deja cheltuite pentru construirea unei piste de trei kilometri, inaugurată la începutul lunii octombrie, prin aterizarea pe suprafaţa sa a unui avion de mici dimensiuni.

Cu toate acestea, aeroportul nu este funcțional, întrucât mai are nevoie de un turn de control şi de un terminal, pentru construcția cărora ar mai fi nevoie de alte 30 de milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean spune că nu îi are, scrie Digi 24.

La inaugurare au fost prezenți inclusiv ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi cel al Economiei, Constantin Niță.

„Un ajutor foarte mic pe care ni-l puteţi da dumneavostră, domnule Niţă, la Ministerul de Finanţe, să ne dea aprobare pentru diferenţa de 5 milioane de euro cu care să terminăm ceea ce avem acum în curs de licitare", declara președintele de atunci al CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

DNA: "Șeful vrea", sloganul după care se desfășura activitatea CJ Brașov

„Să găsim o soluţie să finanţăm de la nivelul Guvernului o parte din lucrări. Ar fi păcat să laşi pista asta cinci ani până facem noi turn, până faceţi dumneavoastră turn de control şi atunci trebuie un acord tehnic prin care să rezolvăm o problemă. Foarte bine că nu tăiem panglica, că râde lumea de noi, ce panglică să tăiem?", declara Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Între timp, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat, negocierile cu Guvernul, inclusiv acordarea creditului pentru continuarea lucrărilor, au fost suspendate, iar pista a intrat în conservare.

Însă, consilierii judeţeni speră să obţină ajutor de la judeţele vecine, dar şi de la Primăria Braşov, care ar putea fi interesate de acest obiectiv, astfel că brașovenii ar putea avea un aeroport funcțional în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel