Aeronavă de mici dimensiuni, prăbuşită în județul Giurgiu: două persoane decedate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
O aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Lețca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

"Apel 112 - Giurgiu - localitatea Letca Nouă - aeronavă de mici dimensiuni posibil prăbuşită. Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 ambulanţă SMURD şi 1 ambulanţă SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD de la ISU Teleorman. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat şi o resursă aviatică din cadrul IGAv", spune IGSU, potrivit Agerpres.

Ulterior, IGSU a precizat că la locul prăbuşirii avionului au fost găsite două persoane decedate. 

Citește și:

Autorul camionetei ce a lovit o terasă din centrul Bruxellesului, pus sub acuzare pentru tentativă de crimă

Parchetul belgian a confirmat acuzaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu legat de identitatea suspectului, relatează Agerpres.

În ancheta declanşată după incident, poliţia belgiană a arestat un bărbat vineri la Anvers (nordul Belgiei), după ce acesta fugise de la locul incidentului. Vehiculul său a fost găsit în apropiere.

Investigatorii au încercat să determine dacă bărbatul a îndreptat intenţionat camioneta spre terasa respectivă.

Ştiu că aceste fapte amintesc de atacuri pe care le-am văzut în străinătate, dar pentru moment nu ştim dacă acest caz este cu siguranţă un atac, a declarat vineri seară Willemien Baert, purtătoare de cuvânt a Parchetului belgian, la scurt timp după ce presupusul autor fusese arestat.

Camioneta a lovit o terasă situată pe strada Saint-Michel, situată în apropiere de zona pietonală din centrul capitalei belgiene.

Potrivit postului public de radio şi televiziune RTBF, bărbatul arestat nu era cunoscut ca extremist.

La 22 martie 2016, oraşul Bruxelles a fost ţinta unui dublu atentat, revendicat de organizaţia Stat Islamic. Atacurile sinucigaşe cu bombă de la aeroportul Zaventem şi de la metroul bruxellez s-au soldat cu 32 de morţi şi cel puţin 340 de răniţi.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel