Aeroflot, companie aeriană rusă, anunță suspendarea zborurilor internaționale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Aeroflot, companie aeriană rusă, anunță suspendarea zborurilor internaționale / Foto: Pixabay, de Pixelman
Aeroflot, companie aeriană rusă, anunță suspendarea zborurilor internaționale / Foto: Pixabay, de Pixelman
Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat sâmbătă că îşi va suspenda zborurile internaţionale, cu excepția Belarus.

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat sâmbătă că îşi va suspenda zborurile internaţionale începând cu data de 8 martie, în contextul în care Moscova este grav afectată de sancţiunile occidentale din cauza Ucrainei.

Decizia, care va intra în vigoare la miezul nopţii (luni, ora 21:00 GMT), se datorează unor noi circumstanţe care îngreunează operaţiunile de zbor, a precizat compania într-un comunicat, adăugând că rutele interne şi cele către Belarus vor fi menţinute.

Organismul de supraveghere a aviaţiei din Rusia, Rossaviaţia, a declarat că a "recomandat" companiilor ruseşti care operează avioane închiriate înregistrate în afara ţării să nu mai zboare în străinătate pentru a evita confiscarea aeronavelor.

Zborurile de plecare urmează să înceteze sâmbătă la ora 21:00 GMT, iar cele de sosire luni la ora 21:00 GMT, a precizat Rossaviaţia.

Occidentul a impus sancţiuni drastice în sectorul transportului aerian, închizându-şi spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti şi oprind livrările de piese de schimb, în special de la Boeing şi Airbus, în urma intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina.

S7, a doua cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunţat vineri că va opri toate zborurile în străinătate.

Antonov AN-225, ”Mryia”, cel mai mare avion din lume, NU MAI EXISTĂ. ”Gigantul cerului” a fost distrus în Ucraina de către ruși

Duminică, oficialii din Ucraina au anunțat că în urma bombardamentelor rusești, aeronava Antonov-225 Mriya a fost distrusă lângă Kiev însă ulterior au apărut pe rețelele de socializare primele imagini cu aeronava distrusă care confirma faptul ca Antonov 225 nu mai există, a fost distrus complet.

Cea mai mare aeronavă din lume, numită ”Mriya” sau ”Vis” în ucraineană, era parcată pe un aerodrom de lângă Kiev când a fost atacată de ”ocupanți ruși”, au declarat autoritățile ucrainene, adăugând că aceștia o vor reconstrui.

”Este posibil ca Rusia ne-a distrus ”Mriya”, dar nu vor putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!” a scris ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, pe Twitter.

Compania Antonov nu a putut da detalii despre starea tehnică a aeronavei până când aceasta nu va fi evaluată de către experți, însă Compania Ucraineană de Apărare de Stat, Ukroboronprom, care administrează Antonov, a emis duminică un comunicat în care informează că aeronava a fost distrusă, iar costurile de reparație și reconstrucție le va suporta Rusia - un cost estimat la aproximativ 3 miliarde de dolari. Vezi imagini AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel