AEP a reluat licitaţia pentru softul antifraudă la referendum
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a reluat licitaţia pentru achiziția de servicii de arhivare electronică a listelor electorale, extragerea bazei de date textuale și sistem de gestionare a arhivei electronice generate cu ocazia referendumului.

 "Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a fost nevoită să anuleze, în data de 20 iulie a.c., procedura de negociere fără publicare a unui anunț de participare pentru achiziția de servicii de arhivare electronică a listelor electorale, extragerea bazei de date textuale și sistem de gestionare a arhivei electronice generate cu ocazia referendumului național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Președintelui României, datorită faptului că nici un operator economic, care a participat cu ofertă preliminară, nu a depus garanția de participare cu perioada de valabilitate solicitată în documentația de atribuire", se arată într-un comunicat de presă.

 "Menționăm că astăzi, 24 iulie a.c., s-a reluat procedura mai sus-amintită, în acest sens fiind transmise invitații de participare către 9 operatori economici care au participat la proceduri de achiziții publice pe același tip de servicii sau care și-au manifestat interesul pentru a participa cu ofertă preliminară la această achiziție. Operatorii economici cărora le-au fost transmise invitații sunt următorii: SIVECO România SA, Total Soft, C&D Industries, Star Storage, XOR IT Systems, Asseco See, Xerox România, Expertissa HQ și Team Net International. Data limită pentru depunerea ofertelor este 26.07.2012, ora 14.00. Sperăm ca până la această dată să depună oferte admisibile un număr cât mai mare de operatori economici cărora le-au fost transmise invitații de participare, ceea ce va conduce la o concurență reală", mai informează cei de la AEP.

 Potrivit art. 13 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 682/2012 privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Președintelui României, Autoritatea Electorală Permanentă are obligația să verifice listele electorale utilizate în secțiile de votare, în vederea depistării eventualelor voturi multiple.

 Decizia vine la cîteva ore după ce  senatorul Dan Șova a acuzat că președintele AEP a amânat achiziționarea softului pentru depistarea votului multiplu și a susținut că Ana Maria Pătru este “protejata” Elenei Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel