AEP a decis suspendarea plăţii subvenţiei electorale către PMP. Eugen Tomac, prima reacţie: Decizie nedreaptă, nelegală şi fără nicio logică
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a reacţionat ca urmare a deciziei AEP de suspendare a plăţii subvenţiei electorale către partidul pe care îl conduce. 

"AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă și a comunicat excelent timp de un an și jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicație rațională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană.

După PSD și PNL, Partidul Mișcarea Populară are cei mai mulți aleși locali în administrația din România.Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Aşa cum DC NEWS a informat încă de marţi, Autoritatea Electorală Permanentă a decis să suspende plata subvenţiei electorale către PMP până se rezolvă problema legată de cele două conduceri ale partidului. Despre acest lucru a vorbit într-un interviu pentru DC NEWS şi Toni Greblă, preşedintele AEP. 

"AEP nu a tăiat subvenția pentru PMP. Va fi acordată în continuare partidului conform prevederilor legale. Problema este că, pentru moment, AEP a decis suspendarea plății subvenției, mai precis, depunerea se face într-un cont ESCROW, la dispoziția partidului pentru atunci când va fi clarificată situația juridică a PMP.

În prezent, există două conduceri ale acestei formațiuni care își dispută în justiție această chestiune. Altfel spus, în Registrul Partidelor Politice la Tribunal figurează la președinte o anume persoană, iar plata se făcea către partid fiind reprezentat de altă persoană. Drept urmare, am decis ca până la soluționarea în instanță a disputei, subvenția să fie într-un cont ESCROW. Nu există o situație clarificată cu privire la reprezentantul legal al PMP”, a zis Toni Greblă pentru DC News.

"Când se rezolvă situația în justiție, atunci partidul va primi subvenția și pentru perioada când plata a fost suspendată. Suma este depusă într-un cont ESCROW și va fi la dispoziția partidului atunci când situația juridică va fi clară”, ne-a mai zis Toni Greblă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel