Adriean Videanu, la DNA: I-am spus lui Gheorghe Ştefan 'nu ne jucăm'
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Audiat în dosarul lui Vasile Blaga, Adriean Videanu a declarat că PDL avea o structură instituţională foarte bine pusă la punct, iar organizaţiile judeţene performante în alegeri aveau dreptul, ca o recompensă, să propună oameni în diverse funcţii de conducere, inclusiv în companiile naţionale. 

"Era o procedură birocratică de depunere a CV-urilor. Le depuneau la organizaţiile de partid şi de acolo erau înaintate secretariatelor ministerelor. Eu, ca ministru, trebuia să văd dacă se îndeplinesc criterii legale şi făceam o analiză a competenţelor. Nu puteam accepta ca la Transelectrica să meargă un medic. Mă puteam opune doar dacă nu se îndeplineau criteriile profesionale. Pe Hăhăianu nu îl ştiam la data numirii, însă avea un CV impresionant, lucrase la Siemens şi fusese doctorand în SUA. Despre el am obţinut referinţe de la conducerea Transelectrica, de care Teletrans aparţinea. Această numire a fost făcută de Organizaţia PDL Neamţ, condusă de Gheorghe Ştefan. Cu Gheorghe Ştefan am discutat doar despre directorul de la Transelectrica. Teletrans nu era o companie importantă. La Transelectrica eu doream un om care să ducă cu rapiditate procesul de interconectare cu Republica Moldova, pentru a reduce dependenţa Republicii Moldova de Rusia. Eu urmăream două companii: Transelectrica şi Transgaz. I-am spus lui Gheorghe Ştefan: 'nu ne jucăm'. Dacă aveţi chestii politice, duceţi-vă la alte companii, dar nu la astea două. Eu am fost mulţumit de propunerea pentru directorul general de la Transelectrica, pentru că era un bun profesionist", a afirmat Videanu, potrivit Agerpres. 

Acesta a precizat că preşedinţii organizaţiilor judeţene erau foarte influenţi, însă deciziile importante se luau întotdeauna în BPN al PDL. 

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel