Adriana Săftoiu se opune alianţei ACD cu PSD. „Am mari rezerve că putem să continuăm cu acest tip de politică. Mize doar pe termen scurt"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, vineri, la RFI, că se opune unei alianţe a ACD cu PSD, spunând că acest lucru ar dezamăgi electoratul liberal şi că noua entitate politică nu are şanse de funcţionare.

„În ce măsură, timp de 20 de ani, alianţele făcute doar cu un scop de a da pe cineva jos au avut eficienţă? Se pare că alianţele nu au funcţionat foarte bine, cel puţin în folosul cetăţenilor“, spune Adriana Săftoiu, citată de Mediafax.

Ea crede că nu este suficient să-i dai jos pe Emil Boc şi Traian Băsescu şi că trebuie să vii cu ceva în loc. „Aici cred că ar fi trebuit să existe o analiză foarte serioasă din partea partidelor. Doar a-l schimba pe Boc sau pe Traian Băsescu nu e suficient. Sigur că da, guvernarea Boc şi-ar merita din plin o sancţiune şi să renunţe, să zic aşa, la guvernare. Dar în momentul în care eu mă duc în faţa electoratului, în afara faptului că-i spun că vreau să-i dau jos pe Boc şi pe Băsescu, ce alte lucruri îi mai spun? Sunt lucruri generale, pe care le poate spune absolut orice partid: creşterea nivelului de trai, siguranţa cetăţeanului, justiţie independentă, modernizarea statului sunt principii foarte generale şi toată lumea e de acord cu ele“, a susţinut, la RFI, Săftoiu.

„Să luăm, să zicem, reforma statului. Cum vede PNL, cum vede PSD, cum vede PC reforma statului? Coincid punctele de vedere? Unii poate vor ca preşedintele României să fie ales de Parlament, alt partid poate vrea să rămânem pe actuala formulă. Ce ne facem? Facem o alianţă, dăm jos o guvernare şi un preşedinte, după care ne întâlnim în acelaşi punct, încercăm să ne reglăm punctele de vedere, în timp ce ar trebui să săvârşim actul de guvernare. Eu am mari rezerve că putem să continuăm cu acest tip de politică. Mize doar pe termen scurt“, afirmă deputatul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel