Adriana Săftoiu compară scandalul din coaliţie cu Împăratul Muştelor: Confruntare fără lege, unde doar liberul arbitru contează
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Adriana Săftoiu
Facebook Adriana Săftoiu
Adriana Săftoiu, deputat PNL între 2016 şi 2020, compară scandalul din coaliţia de guvernare cu Împăratul Muştelor, de William Golding. 

"Privind scena politică, mi-am amintit de “Împăratul muştelor” de William Golding. Știu că l-ați citit, dar povestea de acolo e ca de aici. Dacă ar fi să transpun în nota noastră îngrijorată: un grup de copii (PNL-USR) scapă cu viaţă din catastrofa prăbuşirii unui avion (alegerile pe care nu le-au câstigat) şi încearcă să supravieţuiască pe o insulă din Pacific (România nu e chiar acolo, dar să ne imaginăm). Ceea ce ar putea fi aventura vieţii lor - guvernarea unei țări- se transformă într-o confruntare fără lege și unde doar liberul arbitru contează.

Dacă la început tinerii încearcă să recreeze o societate cu reguli și sarcini care trebuie îndeplinite, totul degenereză într-o luptă care pe care. Nu știu dacă finalul romanului- unde cei care reușesc să supraviețuiască sunt salvați de un fel de SMURD- va fi același și pe tărâmul nostru", a scris Adriana Săftoiu pe Facebook. 

Florin Cîţu a demis secretarii de stat USR-PLUS 

Deciziile premierului Florin Cîţu privind eliberarea din funcţie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat.

Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna. scrie Agerpres.

Deciziile privind eliberarea din funcţie intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial nPremierul Florin Cîţu a declarat miercuri că "în această seară" îi va demite pe secretarii de stat USR PLUS.

"Vă spun care este frica mea: în momentul în care ai negociat cu AUR şi cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu ştiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD", a spus Florin Cîţu la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel