Excelența Sa Adrian Zuckerman: Șansele președintelui Iohannis să fie viitorul secretar general al NATO sunt foarte bune. El este cel mai bun om să aibă acest post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul ambasador al SUA în România, Excelența Sa Adrian Zuckerman, a argumentat de ce președintele Klaus Iohannis poate ajunge la șefia NATO într-o emisiune cu Bogdan Chirieac. 

Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a fost invitatul zilei la DC News TV, DC News și Defense Romania. În cadrul emisiunii alături de Bogdan Chirieac, acesta a explicat de ce președintele Iohannis poate să aibă șanse mari pentru a câștiga poziția de secretar general al NATO.

"Șansele președintelui Iohannis să fie viitorul secretar general al NATO sunt foarte bune"

"Eu cred că șansele președintelui Iohannis să fie viitorul secretar general al NATO sunt foarte bune. Eu cred că el este cel mai bun om să aibă acest post. Sper să fie ales pentru acest post. Spun asta pentru că o să fie cel mai bun pentru NATO și pentru Europa. Dacă îmi dați voie, ar trebui să ne uităm înapoi un pic cu ce s-a întâmplat în ultimii ani. În opinia mea președintele Iohannis a arătat viziune și leadership, nu numai pentru România, dar și pentru Europa și NATO. A arătat de ce merită să fie viitorul secretar general. Este un grup de care dumneavoastră sigur știți, poate unii nu știu, B9. Este un grup al fostelor țări aflate sub influența Rusiei. A fost format de președintele Iohannis și fostul președinte Duda a Poloniei. A fost gândit să aducă decizii comune de care să beneficieze Europa de Est, Europa și NATO. Exact așa au făcut. S-au opus la războiul din Ucraina și au luat măsuri comune foarte bune", a spus Adrian Zuckerman.

"România a ajutat în toate misiunile NATO prin toată lumea"

De asemenea, fostul președinte Duda și președintele Iohannis au făcut ‘Inițiativa celor 3 Mări’, menită să împingă înapoi inițiativele chineze din regiune și să dezvolte țările membre din est. Din nou, o inițiativă bună cu ajutorul americanilor unde toate țările membre contribuie cu bani. Din nou, acesta este proiectul președintelui Iohannis, nu pentru el personal, dar pentru Europa, țările de est și NATO. Președintele Iohannis e singurul șef de stat care a fost la Casa Albă de două ori în mandatul președintelui Trump. Singurul din lume. Se înțeleg foarte bine și sunt sigur că această înțelegere o să continuie dacă Trump este reales în noiembrie. În plus, România este una dintre puținele țări care și-a plătit obligația pentru apărare. Este 2% din PIB. Olanda nu a făcut asta. România a ajutat în toate misiunile NATO prin toată lumea, inclusiv în Irak, Afganistan și alte locuri. A fost un aliat foarte bun al Americii în ultimii 30 și ceva de ani și președintele Iohannis înțelege foarte bine pericolul rusesc și importanța Mării Negre", a spus Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România.

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel