Adrian Severin s-a autosuspendat din BPN al PSD. Socialiştii europeni îi sugerează demisia din Parlamentul European
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
severin_adrian
severin_adrian

Europarlamentarul social-democrat Adrian Severin a decis să se autosuspende din Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD până la clarificarea situaţiei sale în Parlamentul European.

Severin a făcut acest anunţ după ce a participat la şedinţa BPN al PSD, în care s-a discutat despre acuzaţiile care îi sunt aduse de publicaţia "The Sunday Times".

"I-am informat pe colegii mei asupra întregii situaţii, în legătură cu faptul că sper să se declanşeze cât mai repede investigaţia în Parlamentul European, care să fie de natură a clarifica toate lucrurile şi pentru că partidul nu are nicio legătură şi nici posibilitatea de a investiga acest lucru", a precizat el, citat de Mediafax.

El a declarat că a luat aceasă decizie, deoarece dorește "să nu mai apese niciun fel de răspundere sau obligaţii de a face declaraţii".

Întrebat de jurnalişti cine a propus această soluţie a autosuspendării, Severin a răspuns: "Este propunerea mea, este voinţa mea şi nu cu o mare bucurie colegii au luat act de lucrul acesta, care ne lasă tuturor libertatea de a proceda cu calm la clarificarea acestor lucruri".

Trei deputaţi europeni şi foşti miniştri - un român, un sloven şi un austriac - s-au declarat dispuşi să îşi "vândă serviciile" pentru sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti de la cotidianul britanic The Sunday Times care s-au pretins a fi lobbyişti.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi să plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat.

Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".

În urma acestui scandal Parlamentul Europeana anunţat duminică deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică.

Socialiştii europeni, deranjaţi de cazul Severin. Hannes Swoboda: Orice caz de coruptie este inacceptabil

Socialiştii europeni sunt deranjaţi de scandalul de corupţie în care este implicat şi românul Adrian Severin. „Orice caz de corupţie sau semi-corupţie este total inacceptabil“, spune la RFI vice-preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, care dă de înţeles că Severin ar trebui să-şi dea demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel