Adrian Pintea și Ștefan Iordache, marile iubiri ale Irinei Petrescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
irina
irina

Trupul neînsufleţit al actriţei Irina Petrescu va fi depus în cursul zilei de joi în foaierul sălii Liviu Ciulei (fostă Izvor) a Teatrului Bulandra, au anunţat reprezentanţii instituţiei. Admiratorii artistei o pot vedea până vineri, la orele 13,00. când artista va fi înmormântată la Cimitirul Reînvierea din Colentina.

De-a lungul vieții, Irina Petrescu avut parte de relaţii speciale, printre cei care au iubit-o cu patimă numărându-se şi actorii Adrian Pintea (mai tânăr ca ea cu 13 ani) şi Ştefan Iordache, cu care jucase în „Străinul“.

„Am cunoscut în tinereţe o femeie absolut superbă, mult mai în vârstă decât mine, care mi-a servit lecţiile exacte de inhibare şi de distrugere a propriului meu egoism“, povestea , la un moment dat, Adrian Pintea.

La scurt timp după moartea lui Adrian Pintea, în 2007, Irina Petrescu a rupt tăcerea. „El a fost artistul generos. Nimeni nu-l va putea ajunge şi egala. A plecat, lăsându-ne pe noi toţi, care l-am iubit, învăluiţi de zâmbetul lui îngăduitor şi tandru“, a mărturisit actriţa în cadrul ediţiei din 2007 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la care participa pentru a fi distinsă cu Premiul de Excelenţă.

O altă mare iubire a Irinei Petrescu a fost și Ștefan Iordache, acesta chiar  a cerut-o  în căsătorie, dar a fost refuzat de tatăl Irinei Petrescu pe motiv că era „un golan de Rahova“. Dupa o căsnicie eșuată în tinerețe, actrița nu s-a mai recăsătorit niciodată, scrie tabu.ro.

 O prezenţă discretă în lumea „mondenă“, Irina Petrescu a fost descoperită de către faimosul regizor Liviu Ciulei, care i-a oferit rolul principal în pelicula „Valurile Dunării“ (1959). Pe atunci, actriţa avea numai 19 ani. De altfel, apropiaţii celor doi spun că Liviu Ciulei a fost unul dintre barbaţii care au iubit-o pe Irina Petrescu, la fel ca şi Virgil Ogăşanu.

Irina Petrescu a reuşit să se impună în lumea artistică prin ţinuta, distincţia şi eleganţa sa, dar şi pentru frumuseţea, seriozitatea şi rigurozitatea cu care profesa. Tocmai de aceea, arareori acorda interviuri, preferând să se concentreze asupra spectacolelor în care juca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel