Adrian Negrescu: 5.700 de sancțiuni la adresa Rusiei! Sunt aproape în incapacitate de plată, iar următoarele zile vor dovedi acest lucru
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Adrian Negrescu, analist economic, a vorbit despre sancțiunile aduse Rusiei, despre cum a revenit rubla la nivelul la care era înainte de război, dar și despre oligarhi.

Cum a ajuns rubla la nivelul la care era înainte de pornirea războiului?

"Artificial, prin tipărirea de monedă și prin banii aceștia care le vin din petrol și gaze. Doar așa rubla a ajuns la nivelul la care era înainte. Dar nu va fi. Nu va ține foarte mult această stabilitate, între ghilimele, a rublei pentru că într-adevăr situația economică din Rusia se agravează pe zi ce trece, ca un gigant cu picioarele de lut care pe zi ce trece se topește în marea de probleme. Sunt 5.700 de sancțiuni la adresa Rusiei, față de 3.000 și ceva câte erau la adresa Iranului. Sunt cele mai multe de după al Doilea Război Mondial luate la adresa unei țări. Nici măcar Coreea de Nord nu are atâtea sancțiuni câte are Rusia. Într-adevăr există tot felul de offshore-uri, tot felul de încrengături prin care mărfurile rusești ajung până la urmă în Europa, în toate celelalte destinații. Da, acolo ține foarte mult de autoritățile europene, de autoritățile americane să creeze presiune mai multă, pentru că vedem ce se întâmplă cu oligarhii de la Moscova care își duc mai departe o viață destul de liniștită pentru că mare parte din averile lor nu sunt pe persoană fizică, sunt prin tot felul de conturi offshore, prin tot felul de companii fără nume, companii înregistrate în paradisuri fiscale astfel încât sunt greu de atins.", a explicat Adrian Negrescu.

Citește și / Date de ultimă oră despre concentrațiile de monoxid de carbon în zona României

"Ideea e să fii unitar să vii cu o poziție unitară din partea întregii lumi occidentale în așa fel încât să creezi presiune economică la adresa Rusiei. Pentru că doar astfel îl vei putea înfrânge pe Vladimir Putin prin continuarea războiului. Dar din păcate se va prelungi acest război pentru că vedem cum evoluează lucrurile pe front. Da, din punct de vedere economic, poate măsurile sunt mai eficiente și acea decizie privind eliminarea Rusiei vin din Banca Reglementelor Internaționale. Banca tuturor băncilor a făcut din punctul meu de vedere ca situația financiară a Rusiei în momentul de față să fie una egală cu falimentul. Sunt aproape în incapacitate de plată, iar următoarele zile vor dovedi acest lucru. Ei mai rezistă acum doar din pricina petrolului sau gazelor pe care le livrează la nivel internațional. Dacă statele europene vor spune nu, nu mai cumpărăm de la ruși, s-ar putea ca în Rusia, în guvernul de la Moscova, să intre rapid într-o criză extrem de gravă.", a declarat analistul, la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel