Adrian Năstase rupe tăcerea după Congresul PSD. Ce i-a plăcut, însă are și o ”problemă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Năstase
Adrian Năstase
Adrian Năstase a reacționat, sâmbătă, pe blogul său, după Congresul PSD.

„Practic vorbind, Congresul PSD trebuia să aibă loc. Era nevoie să se acorde legitimitate conducerii partidului. (...) Dintre discursuri, mi-a plăcut cel al Gabrielei Firea. (...) Corectă nevoia de identificare a noului electorat. Efortul trebuia început mai demult. Proiectul politic este bine întocmit. Definirea patriotismului economic era necesară. Va fi nevoie de o curajoasă punere în aplicare.

Am o problemă cu „despărtirea de trecut”. Formula traditională, la fiecare congres era „deschidem un nou capitol”, acceptându-se, totuși, ideea unei continuități. Varianta actuală e mai ambițioasă. „Tabula rasă”, „Albă ca Zăpada”. Eu credeam că e necesară despărtirea de „greșelile trecutului” dar – consider – „trecutul”, în ansamblul sau înseamnă rădăcinile în care se ancorează un copac puternic. Iar tăierea lor poate fi periculoasă. Oricum, nu poți, pe de o parte, să te separi de trecut și, în același timp, să-ti amintești de rolul jucat de „PSD-ul trecutului” în aderarea la UE și la NATO”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

„Nu comentez reluarea tezei „tătucilor” pentru că e vorba de o trimitere la un personaj care murise deja atunci când s-a născut Ciolacu”, a adăugat Năstase. 

„Sper, totuși, că măsurile stabilite să asigure, pe termen scurt, mobilizarea partidului și rezultate bune la alegeri. Pe termen lung sunt mult mai multe lucruri de făcut”, a conchis Adrian Năstase. 

Amintim că Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD. El a câștigat alegerile la congresul extraordinar de sâmbătă, cu 1.310 voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel