Adrian Năstase, despre condamnarea avocatului Robert Roșu: INADMISIBIL! Este reactivat destinul lui Petre Pandrea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Adrian Năstase a vorbit despre condamnarea avocatului Robert Roșu, catalogând această decizie ca fiind inadmisibilă.

"Îl știu foarte bine, așa cum bănuiți și nu mă miră felul în care a acționat, felul în care a decis în acest dosar. Să nu înțelegeți greșit eu nu pun în discuție în legătură cu Ferma Băneasa, decizia referitoare la Prințul Paul, dar ceea ce s-a întâmplat în acest dosar cu avocatul Robert Roșu este sub un mare semn de întrebare.

El din păcate și-a distrus în felul ăsta cariera, îi este distrusă cariera. A mers la închisoare și chiar dacă s-ar mai putea face ceva după motivarea deciziei instanței, practic el va sta cel puțin după părerea mea în închisoare. Mi se pare inadmisibil ca după achitarea de la Brașov, practic să primească 5 ani pentru îndeplinirea unor atribuții de serviciu.

Asta în esență este problema pe care au pus-o în discuție asociațiile de avocați pentru că această poveste aduce aminte de ceea ce s-a întâmplat după război în cazul de genul Petre Pandrea care era avocat al țărăniștilor și a fost și el închis pentru că îi apăra pe aceștia. E adevărat, el fusese închis și înainte de război, pe vremea când îi apăra pe comuniști, dar acest destin a lui Petre Pandrea practic este reactivat în momentul de față prin condamnarea lui Robert Roșu, ceea ce mi se pare inadmisibil și cred că pe bună dreptate asociațiile de avocați  reacționează dur pentru că neexistând o răspundere a magistraților, aceștia pot să acționeze cum s-a întâmplat și în cazul meu, fără nici o răspundere în fața istoriei." a spus fostul premier Adrian Năstase, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel