Adrian Năstase critică scrisoarea intelectualilor, de crucificare a lui Dan Mihalache
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fostul premier Adrian Năstase a criticat scrisoarea intelectualilor cu privire la unul dintre consilierii prezidențiali al lui Klaus Iohannis și a subliniat rolul cheie al echipei prezidențiale. 

Fostul premier Adrian Năstase a scris, pe blogul său, că obiectivele președintelui ar trebui să fie promovarea unei politici externe consensuale și a unei politici interne bazate pe dialog. În acest sens, subliniază el, echipa de consilieri prezidențiali este "deosebit de importantă". "În funcție de cum va fi compusă, vom înțelege dacă Președintele se pregătește să fie mediator sau jucător în anii care urmează. Modelele de până acum au fost diferite dar tentația subiectivității a existat de fiecare dată. Dacă echipa de consilieri va fi preluată din ACL, vom intui că la Cotroceni, se pregătește viitoarea echipă guvernamentală și că președintele funcționează ca un mega-șef de partid. Dacă echipa va fi formată din reprezentanți ai "societății civile", analiza va fi mai dificilă. Vor fi "intelectualii lui Băsescu"? Vor fi reprezentanții "intelectualilor lui Băsescu", cei mai mulți, partizani politici "sub acoperire"?", a precizat Adrian Năstase. 

Haos în Parlament. Un deputat PDL nu poate fi arestat, din lipsă de cvorum

Fostul premier a criticat "scrisoarea 'intelectualilor' de la '22', de crucificare a lui Dan Mihalache".

"Nu mi-a plăcut spiritul ei. Ideea de bază era: 'președintele este prizonierul nostru, al diasporei și al facebook-ului' și trebuie să-și formeze o camarilă din oamenii 'noștri'", a scris Adrian Năstase, care a precizat că nu-i place formula "punct și de la capăt". 

"Alegerea echipei de la Cotroceni ne va arăta dacă Presedintele ales se pregăteste pentru a impune "o formulă imorală" la guvernare sau dacă va încerca să cicatrizeze rănile provocate de "regimul Băsescu" și de campania electorală", a concluzionat fostul premier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel