România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 10 dec 2019 / 18:28
Adrian Năstase, decoraţie retrasă. Şerban Nicolae a răbufnit: Bufonul a spus adevărul. Iohannis nu uită și nu iartă!
 Serban Nicolae
Şerban Nicolae a transmis un mesaj dur în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va retrage decoraţiile mai multor persoane care au primit condamnări penale, printre aceştia numărându-se şi Adrian Năstase.

"Începând cu noaptea de 24/25 august și până în 5 septembrie 1944, organizați și conduși de tânărul ofițer Marin Năstase, 56 de muncitori de la Uzinele 'Rogifer' din Tohan-Zărnești (îmbrăcați cu salopete albastre) au dus lupte grele cu unitățile germane care se refugiau în Transilvania și care încercau să taie comunicațiile cu Bucureștiul. Canonada românilor a fost teribilă, iar ostașii germani au fost luați prizonieri și dezarmați.
Marin Gr. Năstase a fost citat prin Ordin de zi de ministrul de Război și decorat de rege cu Ordinul național 'Steaua Românie' cu spade și panglică de Virtute militară 'pentru munca și priceperea de care a dat dovadă în campania pentru desrobirea Transilvaniei de Nord'.

Marin Năstase este tatăl lui Adrian Năstase, fost prim-ministru la momentul aderării României la NATO și la cel al încheierii negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană. Bufonul a spus adevărul - Iohannis nu uită și nu iartă!", a scris Şerban Nicolae pe Facebook.

Ce a declarat Klaus Iohannis

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Palatul Cotroceni, că va retrage decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale. Întrebat dacă îi va retrage decoraţia fostului premier Adrian Năstase, Iohannis a spus: "Da. Şi pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale şi se încadrează în prevederile legii care stipulează procedură de retragere a ordinelor naţionale".

Şeful statului a precizat că a demarat efectiv această acţiune, urmând să fie finalizată "în foarte scurt timp".

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro