Urmărește emisiunea live
Adrian Maxim (PNL) a murit. În tinerețe a construit Cobra, primul computer Made in Romania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Adrian Maxim (PNL) a murit / Foto Facebook PNL Brașov
Adrian Maxim (PNL) a murit / Foto Facebook PNL Brașov
Adrian Maxim, fost consilier județean și cel care a coordonat echipa care a creat primul computer 'made in România', a murit.

'O veste cum nu dorim niciodată să primim a îndoliat organizația PNL Brașov. Colegul nostru, Adrian Maxim, ne-a părăsit astăzi de dimineață și a plecat spre lumea celor drepți.


Ne exprimăm regretul și tristetea, dar ne vom aduce aminte mereu cu placere de Adrian, cel ce a știut să fie apropiat de colegii săi, vesel, spiritual și cu inițiativă. Dumnezeu să-l ierte!', transmite PNL Brașov, pe pagina de Facebook a partidului.

Cine a fost Adrian Maxim

Pe lângă activitatea politică, Adrian Maxim era cunoscut în orașul Brașov, dar și în toată România, pentru proiectul 'Cobra', primul computer fabricat de români, în timpul regimului comunist, chiar în orașul de la poalele Tâmpei.

Adrian Maxim a coordonat în anul 1985 echipa Institutului de Tehnică de Calcul şi Informatică, care s-a ocupat de implementarea de aplicații pentru proiectul 'Cobra'. 

Adrian Maxim s-a retras de mai mulți ani din viața politică și s-a ocupat doar de afacerea sa, business-ul de la Meding Computers, înființat în anul 1992 împreună cu un grup de specialiști în domeniul IT, proveniți din Institutul de cercetări pentru Tehnică de Calcul și Informatică – Filiala Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel