Adrian Cioroianu: Dacă pilotul ucigaș era român, auzeam iar ”ce țară de c...”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Adrian Cioroianu a postat, pe Facebook, un text în care explică de ce nu crede că România este ”țara muncitorului tâmpițel cu numele generic Dorel”.

”De ce România nu este chiar țara muncitorului tâmpițel cu numele generic Dorel

Așadar, să recapitulăm ce spune presa internațională.

Co-pilotul dement care a omorât 149 de oameni cu mâinile lui pe manșă avea:

- un dosar medical datorat unor crize de instabilitate/anxietate anterioare;
- un dosar de abandon anterior al cursurilor de pilotaj;
- un număr relativ redus de ore de zbor la angajare;
- un buletin medical prin care în ziua fatidică el era, de fapt, în concediu (medical!);
- mai avea în coșul de gunoi de acasă tot felul de hârtii primite de la cabinete medicale
- (care cabinete medicale, de profesioniste ce erau nici unul dintre ele nu s-a gândit să fi anunțat și angajatorul despre starea angajatului - de parcă ar fi fost vorba despre un poștaș la pensie, nu de un pilot în activitate);
- mai avea și unele probleme de vedere, cum ar fi o desprindere de retină - pe care, după cum vedem azi, nu s-a prea grăbit să o trateze;
- mai avea, potrivit presei germane de ieri, o parteneră care tocmai rămăsese gravidă - cu el, se presupune. În acest caz, bănuim încă o data cât de mare era iresponsabilitatea respectivului.

Acest individ, angajat german 100%, era deci la una dintre cele mai mari firme germane 100% și la unul dintre cei mai mari aero-transportatori la nivel mondial.

Dacă respectivul ar fi fost un șofer semianalfabet și bețiv (în timpul liber) de pe autobuzul R.A.T.A. de 5h dimineața dintre Vaslui și Dorohoi și s-ar fi aruncat cu mașina plină prin vreo viroagă, am fi auzit milioane de lamentații de genul "la noi ca la nimeni", " numai la noi se poate așa ceva", "țară de c...at" ș.a.m.d.

Așa că data viitoare când vi se va mai spune că România este "altfel" sau că este "țara lui Dorel" etc. să fiți puțin mai circumspecți”, a scris Adrian Cioroianu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel