Adrian Cioroianu: Ar fi bine ca la nivelul politicii românești să fie ceva mai multă liniște
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La nivelul politicii românești "ar fi bine să fie ceva mai multă liniște" având în vedere situația din vecinătatea nord-estică a țării noastre, a declarat, joi, pentru Agerpres, istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru de externe și delegat permanent al României la UNESCO.

"Este o situație confuză (în apropierea granițelor României, n.r.) și tocmai pentru că vorbim despre această situație neclară din vecini, din estul Ucrainei, ar fi bine ca și la nivelul politicii românești să fie ceva mai multă liniște, dar se pare că este imposibil. La noi, de când se face politică, de după Constituția de la 1866 până astăzi, istoria ne arată că totdeauna viața politică a fost agitată. Indiferent de pericolele care au fost în jur, la noi, viața politică a fost întotdeauna una cronofagă și am cheltuit întotdeauna energiile luptându-ne între noi. Este o instabilitate în politica românească, o schimbare a generațiilor care poate este firească. Tot ce îmi doresc este ca această neliniște din plan intern să nu influențeze prestația noastră în afară", a afirmat Adrian Cioroianu.

Pe de altă parte, fostul ministru de Externe și-a exprimat speranța că evoluția situației din vecinătatea nord-estică a țării noastre nu va degenera într-un conflict militar deschis și că se va găsi o șansă de soluționare politică a situației.

"Câtă vreme respirăm, trebuie să sperăm că se va găsi o șansă de soluționare. Aceasta este regula de aur a diplomației. Sigur că timpul le vindecă pe toate, într-un fel. Să nu ne imaginăm că un conflict poate să dureze veșnic, dar pe de altă parte fiecare zi de conflict acolo înseamnă, totuși, distrugeri", a punctat Cioroianu.

Fostul ministru de Externe a participat la cea de-a III-a Conferință Internațională a Culturilor Dunărene care a început astăzi la Timișoara, cu tema de dezbatere "Spațiul dunărean — fluviul ca experiență".

Ilie Sârbu: Nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SIE este ilegală, iar PSD nu o va vota. Ce prevede Legea SIE

Daniel Savu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, după nominalizarea lui Ungureanu la șefia SIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel