Adrian Câciu: PNRR nu e închis în negocierile cu CE. Îl provoc pe Cristian Ghinea să dezmintă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Explozie prețuri. Câciu: Va mai veni un val de inflație peste noi, inflația monetaristă / Facebook Adrian Caciu
Explozie prețuri. Câciu: Va mai veni un val de inflație peste noi, inflația monetaristă / Facebook Adrian Caciu
Economistul Adrian Câciu spune că PNRR-ul României nu este închis în negocierile de la Bruxelles, dar şi că au fost cerute noi clarificări de către Comisia Europeană. 

"Să vă dau o știre bombă, "inside information" și îl provoc pe Ghinea să o dezmintă. PNRR nu este închis în negocierile cu Comisia Europeană.

Comisia a cerut azi noi clarificări pe digitalizare, transporturi, fiscalitate și energie.Ghinea a făcut PNRR-ul praf. România pierde trenul din septembrie.", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

La finalul lunii august, PES activists România, structură a Partidului Social Democrat care este responsabilă de politicile europene a lansat un apel public pentru demararea de urgență a programelor europene pentru perioada 2021-2027. Europarlamentarul Victor Negrescu spune că guvernul a eșuat pe linie în privința absorbției de fonduri europene. 

“În privința absorbției de bani europeni, actualul Guvern a eșuat pe linie. Nu avem niciun fel de coordonare la nivel guvernamental pe acest subiect. Avem un PNRR blocat deși alte state deja au primit banii, avem proiecte contractate care nu primesc finanțarea promisă prin programarea anterioară și nu avem niciun fel de informație despre perioada financiară 2021-2027 și calendarul de implementare a noilor programe. Acest haos generalizat înseamnă bani pierduți de către România și întârzieri care vor conduce la pierderea acestei oportunități pentru români. O Românie Europeană înseamnă o țară și o guvernare capabilă să folosească pentru cetățeni resursele și finanțările europene. Dreapta politică a eșuat în această privință și a demonstrat că nu își dorește o Românie dezvoltată în Uniunea Europeană”,  a declarat coordonatorul PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu.

PES activists România Universitatea Europeană de Vară, apel public pentru guvern

PES activists România, structură a Partidului Social Democrat responsabilă de politicile europene, a lansat în cadrul Universității Europene de Vară, “Milităm pentru o Românie Europeană”, un apel public pentru începerea de urgență a programelor europene pentru perioada financiară 2021-2027 precum și demararea procedurilor pentru implementarea PNRR și finalizarea proiectelor cu finanțare europeană din perioada N+3 a programării anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel