Adolescent împușcat la o școală din Suedia. Suspectul a fost reținut
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Suedia a devenit țara cu cea mai mare rată de violență armată pe cap de locuitor din Uniunea Europeană.

Poliția suedeză a declarat miercuri că un adolescent a fost împușcat într-o tentativă de crimă la o școală din Stockholm, dar că un suspect a fost reținut și că situația este sub control, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, împușcăturile au avut loc miercuri dimineața devreme la o școală din sudul Stockholmului, a declarat poliția.

”O persoană a fost împușcată și dusă la spital pentru tratament. Persoana era trează și cooperantă când am ajuns acolo”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Reuters, adăugând că școala nu a fost considerată o scenă activă a crimei.

”Nu căutăm alți făptași. Considerăm că avem situația sub control la școală”, a spus purtătorul de cuvânt, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Suedia, ”capitala criminalității armate”

Suedia se află pe lista țărilor în care atacurile cu arme de foc este în creștere. Astfel, Suedia are de departe cea mai mare rată de violență armată pe cap de locuitor din UE. Anul trecut, 55 de persoane au fost împușcate mortal în 363 de schimburi de focuri separate, în contextul în care țara are doar 10 milioane de locuitori.

Prin comparație, în celelalte trei nordice, Norvegia, Finlanda și Danemarca, au avut loc doar șase împușcături mortale.

Într-un număr din ce în ce mai mare de cazuri, instanțele au constatat că epidemia de violență provine din arhipelagul suedez de cămine pentru tineri, construite pentru a servi dublului scop de a avea grijă de copiii aflați în grija statului și de a pedepsi tinerii infractori, notează Reuters. Potrivit surselor folosite de Reuters, casele sociale s-au transformat în locuri de recrutare pentru bande, care le folosesc pentru a recruta ucigași prea tineri pentru a fi închiși.

Potrivit unui raport al poliției de anul trecut, Suedia are aproximativ 14.000 de infractori activi și încă 48.000 de persoane afiliate în mod liber cu bandele.

Alte țări europene, precum Țările de Jos, Franța și Belgia, se confruntă, de asemenea, cu bande violente, dar Suedia le-a depășit pe toate în ceea ce privește violența armată, cu o marjă largă.

De la începutul anului școlar în Europa, de luni, acesta este al doilea caz de agresiune la nivelul unităților de învățământ, după ce marți, o elevă din Cehia și-a atacat cu cuțitul colegii de clasă, doi dintre aceștia fiind răniți. Vezi articolul complet aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel