Data publicării:
Adolescentul plecat din camping și căutat de poliție, găsit în urma mesajului Ro-Alert
Un adolescent de 16 ani a dispărut dintr-un camping din zona montană a județului Argeș.
UPDATE: Adolescentul care a plecat din zona de campare a fost găsit, notează Agerpres, citând IPJ Argeș. Potrivit sursei menționate, băiatul nu a fost victima vreunei infracțiuni.
”După transmiterea mesajului RoAlert, un cetățean a transmis polițiștilor că a observat anterior o persoană ce corespunde descrierii minorului căutat, iar astfel acesta a fost găsit", a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș. În urma verificărilor efectuate de polițiști, minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni.
Știrea inițială
Un adolescent din județul Timiș este căutat de polițiști după ce a plecat, joi,din locul de campare unde se afla cu familia, în zona montană a județului Argeș, scrie Agerpres.
Conform informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, adolescentul are 16 ani și se afla în comuna argeșeană Arefu.
”Din verificările efectuate până la acest moment a rezultat că minorul nu a mai avut plecări voluntare.
La acest moment se efectuează căutări împreună cu echipe alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri, salvamontiști și voluntari", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.
Datele minorului au fost transmise unităților de poliție, dar și altor structuri cu atribuții de legitimare a persoanelor.
El are 178 de centimetri înălțime, aproximativ 70 de kilograme, ochi căprui și păr brunet, vopsit blond în partea superioară, iar la momentul plecării purta un tricou alb cu imprimeu al unui personaj din desene animate, pantaloni scurți albaștri și papuci din plastic.
Reamintim că județul Argeș se află sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.
Recomandările Salvamont România
Potrivit ghidului întocmit de către Salvamont România, printre recomandările pentru turistul montan se află:
- alegerea traseelor în funcție de experiența și pregătirea dvs;
- înainte de plecarea în excursie, informați-vă despre itinerarul propus, gradul de dificultate al traseului. starea marcajului, accesibilitatea, porțiuni periculoase, starea vremii și programul de funcționare al mijloacelor de transport pe cablu;
- informați-vă la salvamontiști, carabinieri, pădurari. ciobani de starea traseului, a refugiilor și a punctelor Salvamont;
- plecați pe munte cu echipament adecvat, haine de protecție împotriva vântului și ploii;
- puneți în rucsac lanterna, busola, harta, ochelari de soare cu protecție UV, crema de protecție UV, spray cu piper și sau generator de ultrasunete, trusa de prim ajutor și pungi pentru gunoi;
- evitați să plecați singur la drum, recomandabil în grup de cel puțin trei persoane, din care una să cunoască zona;
- informați carabinierul/ familia/ prietenii asupra traseului pe care doriți să îl urmați și înscrieți-vă în Registrul de trafic al turiștilor;
- faceți pași regulați și rari, deoarece mersul grăbit duce la epuizarea prematură a forțelor;
- luați cu dvs o cantitate de lichide puțin mai mare decât necesarul normal, pentru a vă putea hidrata corespunzător. Alegeți apa, ceaiurile sau sucurile naturale;
- apelați cu încredere echipele salvamont, singurele structuri abilitate legale pentru intervenția în salvarea montană, prin Dispeceratul Național Salvamont, la numărul de telefon 0Salvamont (0725826668), sau prin SNAU 112, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercați să protejați accidentatul până la sosirea echipei de salvatori montani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News