ADMITERE MAI 2021. ÎNSCRIERI la şcolile de agenţi de POLIȚIE şi subofiţeri jandarmi, pompieri. Locuri, calendar, condiții
Încep depunerile de dosare pentru înscrierea la școlile de agenți de poliție și cele de subofițeri jandarmi și pompieri din țară.
Înscrierile încep în 15 februarie și se încheie în 28 februarie. ”Începând cu 15 februarie şi până în 28 februarie, cererile de înscriere se pot depune la structurile de resurse umane aparţinând inspectoratelor generale şi judeţene, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021”, arată ministrul Lucian Bode.
Vor fi disponibile 2.403 locuri repartizate astfel:
– 1.483 locuri specializare agent de poliţie;
– 220 locuri specializare agent de poliţie de frontieră;
– 400 locuri specializare subofiţer de jandarmerie;
– 278 locuri specializare subofiţer de pompieri şi protecţie civilă;
– 22 locuri specializare maistru militar auto.
”Aşa cum ştiţi, în afara evaluării cunoştinţelor, care va avea loc în 27 martie, candidaţii vor mai susţine testarea psihologică şi proba sportivă, conform planificării. Pentru cei care trec de aceste etape, urmează examinarea medicală”, conform ministrului de Interne.
NUMĂRUL DE LOCURI LA UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ALE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE – TOTAL: 2403 din care 42 pentru candidați romi și 25 pentru minorități – sesiunea februarie-aprilie 2021
- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – specializarea Agent de poliţie – 1.283 locuri din care 1160 IGPR, 3 DGL, 2 DGAESRI, 30 IGI, 8 DSG, 40 DEPABD, 2 CNSIS, 5 DGA, 15 DGP, 4 DRPCIV, 3 CFIC, 1 DGCTI, 10 SIE; din acestea, 25 locuri IGPR (romi) și 15 locuri IGPR (minorități)
- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – specializarea Agent de poliție – 200 locuri din care 190 IGPR, 5 DGA, 5 DGP; dintre acestea, 4 locuri IGPR (romi) și 3 locuri IGPR (minorități)
- Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – specializarea Agent de poliţie de frontieră – 220 locuri din care 200 IGPF, 10 IGI, 10 DGP (3 IGPF – romi; 3 IGPF – minorități)
- Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – specializarea subofiţer de jandarmi – 200 locuri din care 155 IGJR, 25 SIE, 20 SPP (4 IGJR – romi; 2 IGJR – minorități)
- Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – specializarea subofiţer de jandarmi – 200 locuri din care 175 IGJR, 25 SIE (4 IGJR – romi; 2 IGJR – minorități)
- Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti
- specializare subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 278 locuri din care 275 IGSU, 1 IGAv, 1 DGA, 1 DGPI (2 IGSU – romi)
- calificarea Maistru militar auto – 22 locuri din care 5 IGSU, 2 DGPI, 1 CMPS, 3 DGCTI, 1 DGA, 4 IGPR, 5 IGJR, 1 IGAv – – Total locuri – Învăţământ postliceal
Înscrieri: 15 – 28 februarie 2021; la înscriere, candidaților li se atribuie un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs; codul unic de identificare atribuit se menționează în scris, în cererea-tip de înscriere, de către persoana cu sarcini de recrutare, iar candidatul ia cunoștință de acestea pe bază de semnătură; candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.
Depunerea documentelor pentru recrutare: până în 10 martie. Dosarul de recrutare conține avizul psihologic, adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și consimțământul informat; alte documente: diploma de bacalaureat (față/verso)/adeverința eliberată de liceu în cazul în care nu i s-a eliberat candidatului diploma de bacalaureat, foaia matricolă, în format scanat.
Evaluarea psihologică: până în 8 martie 2021, potrivit planificării întocmite de către compartimentele cu atribuții de recrutare
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice: 18 martie – 24 martie 2021,indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție; pe perioada desfăşurării probei de evaluare a performanței fizice, candidaţilor li se asigură, gratuit, asistenţă medicală; nu se admit contestații, repetări sau reexaminări; candidații obțin calificativul promovat sau nepromovat, arată alba24.ro.
CENTRE ZONALE DE SELECȚIE pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea
- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea
- Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.
Proba de verificare a cunoștințelor: 27 martie 2021, la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice; susținerea probei de verificare a cunoștințelor se realizează în spații destinate, pe timpul desfășurării probei, exclusiv acesteia; lista provizorie cu ierarhizarea candidaților se afișează pe site-ul fiecărei unități de învățământ.
Pentru a promova proba de verificare a cunoștințelor, candidații trebuie să obțină numărul minim de puncte stabilit, echivalent al notei 5.
Departajarea candidaţilor cu medii egale se face aplicând, în ordine, următoarele criterii: a) nota obţinută la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat; b) nota obţinută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat; c) nota obţinută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat; d) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la prima limbă străină, potrivit foii matricole; e) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la a doua limbă străină, potrivit foii matricole.
În cazul mediilor egale, candidații care nu au susținut examenul național de bacalaureat în sistemul de educație din România și dețin atestatul de recunoaștere a studiilor, nu participă la departajare, aceștia urmând să ocupe ultimul loc dintre cei cu medii egale.
Contestaţiile la proba de verificare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail a unității de învățământ și se soluționează în termenul prevăzut prin graficul concursului de admitere, la sediul acesteia. Candidaţii pot contesta numai rezultatul obţinut la propria lucrare sau locul ocupat pe lista celor declaraţi neadmis, contrar rezultatelor obţinute în urma susţinerii probelor de concurs.
Examinarea medicală: 29 martie – 16 aprilie 2021, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor. Unitățile de învățământ afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere
Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 17 aprilie 2021.
Alte condiții la examen:
Pe perioada desfăşurării concursului de admitere sunt interzise organizarea de controale, verificări şi alte activităţi care pot perturba desfăşurarea acestuia, precum și pătrunderea pe bazele sportive, în cabinetele medicale, în sălile de concurs în timpul desfăşurării probelor şi în spaţiile destinate activităţii comisiilor a persoanelor care nu sunt angrenate în organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere.
Locurile rămase neocupate în urma desfăşurării concursului de admitere sunt completate, în ordinea strict descrescătoare a punctajelor/mediilor obţinute/criteriilor de departajare şi pe baza opţiunilor personale, prin redistribuirea de către comisia centrală de admitere de la celelalte unități de învățământ a candidaţilor declaraţi neadmis.
Comisia centrală de admitere realizează redistribuirea candidaților, în condițiile prevederilor alin. (1), în baza propunerilor comisiilor de admitere, formulate cu respectarea opțiunilor candidaților declarați neadmis, în ordinea descrescătoare a punctajelor/mediilor obținute/criteriilor de departajare obținute de candidați, stabilite în condițiile art. 19 alin. (5) și (6), fără luarea în considerare a punctajelor acordate din oficiu. (3) Locurile alocate minorității rome/altor minorități, rămase neocupate după aplicarea prevederilor alin. (1), sunt ocupate de următorii candidaţi majoritari ai unității de învățământ, clasaţi în ordinea strict descrescătoare a punctajelor/mediilor obţinute/criteriilor de departajare în condițiile art. 19 alin. (5) și (6) şi pe baza opţiunilor personale.
Activitatea de elaborare a subiectelor, transmiterea, multiplicarea și distribuirea acestora, precum și susținerea probelor de concurs se înregistrează audio și video, astfel încât să se asigure vizibilitatea tuturor persoanelor implicate și a activităților desfășurate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News