Admitere la Universitatea din București. Campanie inedită cu supereroi care au diferite puteri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
Campanie inedită de prezentare a specializărilor pentru studenți, la admiterea la facultate la Universitatea din București, cu cinci supereroi care au diverse puteri, desenați de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.  

Campanie inedită a Universității din București, în deschiderea sezonului de admitere la facultate, master și doctorat 2022. Universitatea a creat o grilă cu cinci supereroi, fiecare pentru un domeniu principal de specializări, fiecare având puteri și putând să și le dezvolte. Este o noutate în peisajul academic actual. „Eu cred foarte mult în generația actuală și cea viitoare. Cred că acești tineri sunt cei care vor schimba lumea pentru că au calități echivalente cu atributele unor Supereroi. De aici s-a născut și ideea aceasta, a Supereroilor UNIBUC”, a declarat rectorul Marian Preda, potrivit comunicatului de lansare a campaniei.

“Ceea ce facem noi în Universitate, prin activitatea de educare, de cercetare sau de implicare civică a tinerilor, este să potențăm aceste puteri ale lor și să le transformăm în superputeri prin cunoaștere și inovare, prin dorința continuă de a ști, de a fi de partea adevărului științific și de acționa potrivit acestuia. Îi așteptăm pe toți acești Supereroi la Universitatea din București pentru a le dezvolta puterea de a face o lume mai bună”, a afirmat rectorul Universității din București.

Universitatea din București are în componență 19 facultăți, 97 de programe de licență, 215 programe de masterat, 9 programe de masterat didactic, 21 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și 9 stațiuni de cercetare.

Numărul de potențiali studenți a început să scadă

Campania vine și pe fondul scăderii de la an la an a numărului de potențiali studenți. Potrivit Ministrului Educației anul acesta sunt cei mai puțini candidați înscriși la Bacalaureat din istoria postdecembristă a României.

Supereroul „luptă pentru o societate incluzivă și dreaptă, sau că găsește soluții la cele mai complicate probleme de sănătate, fie că descoperă noi tehnologii pentru o viață mai ușoară și mai atentă cu mediul, sau că sprijină armonia socială globală prin cunoașterea limbilor și a culturilor lumii, este cel care folosește forța cunoașterii, a adevărului și a binelui”, potrivit comunicatului instituției.

Supereroii au nume inspirate din domeniile de studiu pe care le grupează – Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, iar la reprezentarea lor grafică au contribuit studenții programelor de studiu de la o altă universitate – cei de la Licență Animație anul I și Licență Scenaristică-Filmologie anul III din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și profesorii lor, anunță universitatea. Coordonatorii proiectului au fost drd. Mirabela Amarandei (UB) și conf. univ. dr. Matei Branea (UNATC), scrie edupedu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel