Admitere la facultate 2020. BIROCRAȚIE cu foaia matricolă! Experiența unui tânăr: Am rămas perplex când am auzit ce mi-a cerut
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vrei să dai admitere la facultate, dar muncești și trăiești în alt oraș? Te vei lovi de birocrație! 

Un tânăr de 27 de ani, care muncește în București și vrea să dea admitere la o doua facultate, ne-a povestit cât de greu este să obții foaia matricolă necesară la întocmirea dosarului. A studiat la un liceu din provincie, iar acum lucrează în Capitală, suficiente date care să-i facă dificilă obținerea unui astfel de act.

”Eu lucrez de dimineață până seara, chiar și în unele weekenduri. Am crezut că după perioada aceasta de pandemie, lucrurile vor începe să se desfășoare mai mult online. Nu e chiar așa... Am sunat la secretariatul liceului pe care l-am absolvit pentru a afla cum pot să obțin foaia matricolă. Eram sigur că o voi primi pe mail, în format PDF. Nici vorbă! Secretara mi-a zis că trebuie să vin la liceu să o iau, asta după ce fac o cerere pe mail. I-am zis dacă nu se poate să mi-o trimită în format PDF, în format electronic, ținând cont că avem pandemie și multe instituții au decis să lucreze online. Mi-a explicat că nu se poate și că trebuie să vin personal acolo.

Am întrebat dacă poate veni mama s-o ia. Mi-a zis că doar dacă îi fac împuternice la notar. Am rămas perplex când am auzit. Oricum, eliberarea foii matricole se plătește. Dacă tot trebuie să plătesc, de ce nu pot beneficia de ea în format PDF pe mail, așa cum ar trebui în secolul XXI, cu atât mai mult cu cât suntem în pandemie?! Facultățile s-au gândit la tot anul acesta și vom da examenele online, vom trimite online actele în format PDF, dar pentru o amărâtă de foaie matricolă trebuie să străbatem țara. Am job și vreau să mai dau admitere la altă facultate, dar dacă doar pentru o foaie matricolă trebuie să-mi iau liber două zile de la muncă... e o problemă! Speram să se schimbe ceva în pandemie și să facem mult mai multe lucruri în mediul online, să eliminăm birocrația cumva, dar văd că încă nu se poate peste tot...”, a povestit tânărul pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel