Admitere ASE 2020. Informații utile despre ÎNSCRIERI și viața de STUDENT LA ASE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Academia de Studii Economice din București pune la dispoziție, pentru Admiterea 2020, 7.300 de locuri și multe beneficii pentru viitorii studenți. 

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un viitor sigur și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.

Pentru Admiterea 2020, ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă, peste 7 300 de locuri, dintre care peste 6 400 la învățământul cu frecvență și 900 de locuri la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Candidații la programele universitare de licență ale ASE pot urma una dintre cele 12 facultăți ale universității - detalii.

”Dragi candidați, 

Vă invit să alegeți Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, la absolvirea căreia vă veți bucura de o bună inserție pe piața muncii și de un job de calitate, care să vă ofere o viață profesională frumoasă și împlinită!  

Din grijă pentru sănătatea voastră, desfășuram concursul de admitere în acest an integral online, pe platforma admitere.ase.ro. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Succes, dragi candidați!” prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector

6. -imagine fara descriere- (rector-ase_56482500.jpg)

Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro, în semn de grijă și respect față de sănătatea candidaților noștri. Candidații vor încărca documentele de concurs pe platforma admitere.ase.ro, selectând opțiunile pentru programele de studii alese.

Înscrierile încep luni, 13 iulie, și se încheie vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii).

ASE desfășoară concursul de admitere la programele universitare de licență după aceleași principii, ca în anii precedenți.

Pașii către admiterea la ASE sunt:

- eseul motivațional;

- testul de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și nu au certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE;

- media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Proba scrisă eliminatorie de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE. De asemenea, nu dau test de competență lingvistică candidații care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licență pentru care optează.

4. -imagine fara descriere- (afis-a4-admitere-ase_03566100.jpg)

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor. Taxa de înscriere și suma aferentă opțiunilor se achită electronic – detalii.

Vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere la examen copiii orfani de ambii părinţi, tinerii proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial, copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat din sistemul de învățământ, angajaţii pe perioadă nedeterminată în ASE sau copiii acestora; copiii pensionarilor, foşti angajaţi ai ASE și copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ. Scutirea de la plata taxei de înscriere se face numai pe baza documentelor încărcate de candidați pe platforma online admitere.ase.ro, din care să rezulte că fac parte din una dintre categoriile îndreptățite.

Accesați pagina specială Admitere Licență 2020, care vă oferă posibilitatea de a afla care sunt materiile pe care le veți studia pe parcursul anilor de facultate, dar și oportunitățile de angajare oferite, conform Clasificării Ocupațiilor din România.

Informații complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licență 2020 și pe pagina oficială de Facebook. Informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail [email protected], telefonic 021.319.19.00/01, interior 360, 306 sau prin Zoom, Skype, Google meet.

Fii student la ASE!

ASE oferă anual aproximativ 3 400 de burse:

  • burse de excelență - între 1 000 și 1 500 lei/lună;
  • burse de performanță - între 1 000 și 1 400 lei/lună
  • burse de merit - 750 lei/lună;
  • burse sociale - 600 lei/lună;
  • burse sociale ocazionale - 600 lei/semestru.

Poti pleca la bursă în străinătate cu una dintre cele peste 550 de burse Erasmus, chiar după primul an de facultate.

Campus universitar:

  • Întregul campus universitar are o poziție excelentă pe harta capitalei - cursurile și seminariile se desfășoară în cele 7 clădiri din centrul Bucureștiului;
  • Poți studia în spații moderne de învățământ: săli de curs și amfiteatre dotate cu tehnologii de ultimă generație;
  • Beneficiezi de 10 săli de lectură cu 400 000 de volume în bibliotecă;
  • Poți opta pentru unul din cele peste 4 600 de locuri în cele 12 cămine ASE, toate situate în zone centrale ale orașului;
  • Poți savura o mâncare mereu variată, proaspată și gustoasă, la prețuri studențești, la Cantina Moxa și Cantina restaurant Cihoschi;
  • Te menții în formă în săli de sport ultramoderne (aerobic, fitness, baschet, fotbal, volei).

5. -imagine fara descriere- (afisare-stradala-ase_89984400.jpg)

Ca student la ASE, ai șanse maxime de a-ți construi o carieră frumoasă, cu un viitor sigur, să-ți găsești un loc de muncă ofertant și să devii un om de succes.

Implică-te, fii activ și alege un Lider! Cu siguranță vei deveni un Lider!

Film de prezentare al Academiei de Studii Economice din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel