Administratorul unei galerii de artă, reţinut pentru că ar fi furat tablouri celebre semnate de Grigorescu, Luchian, Pallady, Tonitza. Prejudiciu de peste 230.000 de euro
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 12 ian, 07:52
WhatsApp
Administratorul unei galerii de artă, reţinut pentru că ar fi furat tablouri celebre semnate de Grigorescu, Luchian, Pallady, Tonitza - în valoare de peste 230.000 de euro
Administratorul unei galerii de artă a fost reţinut de poliţişti deoarece, în perioada decembrie 2020 - iunie 2021, şi-ar fi însuşit mai multe tablouri semnate de autori precum Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian sau Theodor Pallady, în vederea vânzării, prejudiciul produs fiind de peste 230.000 de euro. 

Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus în aplicare, marţi, două mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false', informează DGPMB.

'Și-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri - Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Băncilă, Mutzner, Pallady, Aman, în vederea vânzării'

'Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, administrator al unei galerii de artă, şi-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată - opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Băncilă, Mutzner, Pallady, Aman, în vederea vânzării', arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false, cu bărbatul în stare de reţinere. 

Opt ani de închisoare pentru furtul unor tablouri de Van Gogh şi Frans Hals

Un bărbat a fost condamnat, în septembrie 2021, la 8 ani de închisoare pentru furtul unor tablouri de Van Gogh şi Frans Hals.

G Ad:

Un tribunal olandez a condamnat  la opt ani de închisoare un bărbat găsit vinovat de furtul a două tablouri de Vincent van Gogh şi Frans Hals din mici muzee, în timp ce aceste opere rămân de negăsit, relatează AFP, scrie Agerpres. 


Acuzatul în vârstă de 59 de ani, identificat de presa olandeză drept Nils M., a fost arestat în aprilie la Baarn (centru) pentru că a furat în 2020 tabloul lui Van Gogh "Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara, datând din 1884, şi lucrarea lui Franz Hals "Doi băieţi care râd".

"Prin aceste furturi, acest bărbat nu a cauzat doar daune enorme muzeelor, ci şi societăţii şi publicului internaţional", se arată în hotărârea tribunalului din districtul Lelystad. "Publicul nu mai poate contempla şi aprecia picturile", a adăugat curtea. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro