Administratorul public al municipiului Tulcea, comparație deplasată între refugiați și angajații primăriei. Se solicită poziția CNCD
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea, reclamat la CNCD. Sursa foto: Facebook
Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea, reclamat la CNCD. Sursa foto: Facebook
Administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, nu mai apăruse în presa națională din 2011, când fiul său a fost săltat de poliție pentru că a condus fără carnet, avariind patru mașini pe Calea Victoriei. Ca să se remarce, în acest weekend a făcut comparații scandaloase între refugiații ucrainieni și angajații săi de la Primărie.

Citu managerul Nicolae Bibu a făcut o comparație total deplasată între angajații Primăriei Tulcea, mutați temporar într-un hotel, și refugiații ucraineni fugiți din calea războiului, scrie Ziarul de Tulcea. În timp ce ucrainenii loviți de ruși au lăsat în urmă apeoape toată viața lor, inclusiv rude măcelărite, angajații Primăriei s-au mutat temporar într-un hotel, pe perioada în care sediul Primăriei va fi reabilitat.

„Noi suntem 98 de persoane, plătim 11 lei pe zi de coleg. Statul român plătește 50 de lei pe zi de ucrainean” a declarat administratorul Nicolae Bibu pentru Evenimentul Zilei. Comparația, fie ea pur matematică, este total deplasată, indiferent de părerea fiecăruia despre războiul din Ucraina și refugiați. Colegii administratorului Bibu, după programul de 8 ore se întorc la ei acasă, acolo unde nu îi bombardează rușii, unde copii le sunt în siguranță”. Ziarul de Tulcea a semnalat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și așteaptă răspunsul acestei instituții.

Reacția lui Nicolae Bibu vine după ce Agerpres a relatat că Primăria Tulcea s-a mutat într-un hotel de trei stele, fiecare „birou” având propria baie, geamuri mari, iar din unele camere se poate ieși pe terasă. Noua ”primărie” dispune și de câteva săli de conferințe, dar toate documentele nu au avut unde să încapă în hotel.

City managerul municipiului Tulcea a explicat că s-a apelat la un hotel deoarece în Tulcea nu există clădiri de birouri. „Nu există clădiri de birouri la Tulcea, şi-n condiţiile astea varianta următoare au fost hotelurile. Noi suntem 98 de persoane, plătim 11 lei pe zi de coleg. Statul român plăteşte 50 de lei pe zi de ucrainean”, a fost declarația scandaloasă a lui Nicolae Bibu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel