Administratorii unor grupuri pe rețeaua de socializare Telegram, reținuți de serviciul rus de securitate
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa Pixabay (user 4711018)
Sursa Pixabay (user 4711018)
Un tribunal din Moscova a arestat trei administratori ai canalului de telegrame Scaner într-un caz de fraudă pe scară largă (Partea 3 a articolului 159 din Codul penal). Aceștia riscă până la șase ani de închisoare.

Ședința de judecată a avut loc pe 4 august, toți trei au fost trimiși la un centru de arestare preventivă până pe 25 septembrie, relatează TASS .

Agenția rusă le-a oferit și numele, potrivit The Moscow Times: Malușenko, Slobodenyuk și Moskvin. Acesta din urmă a lucrat pentru compania Narodnye Novosti, care face parte din grupul media Patriot deținut de omul de afaceri Yevgeny Prigozhin.

Detaliile dosarului penal nu au fost dezvăluite. Descrierea canalului de Telegram spune că autorii acestuia sunt implicați în „monitorizarea oficialilor corupți și a idioților din eșalonul superior al puterii”. Ultima postare acolo a fost publicată pe 3 august.

Potrivit publicației Baza, ofițerii FSB și ai Ministerului Afacerilor Interne i-au reținut și pe administratorii paginilor publice „Garda financiară”, „Bunicile infernale”, „Finanțatorul mamei”, „E-Magic” și „Riddle”.

Sondaj în Rusia despre "operaţiunea militară specială" din Ucraina. Ce vor cetăţenii să facă Putin

În Rusia a avut loc un sondaj cu privire la "operaţiunea militară specială" desfăşurată de armata rusă în Ucraina. 

Operaţiunea militară specială a Rusiei din Ucraina este cu certitudine sau cel puţin una reuşită, consideră 62% dintre cetăţenii ruşi chestionaţi, în timp ce 19% nu sunt de această părere, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Serviciul sociologic Russian Field şi publicat de publicaţia "Kommersant".

Ruşii chestionaţi au declarat că ar urma să aprobe o decizie a preşedintelui rus de a pune capăt operaţiunii speciale, dar, totodată, ar aproba şi o decizie de a lansa o nouă ofensivă. Mai mult de jumătate dintre ruşii care au luat parte la acest sondaj, consideră că operaţiunea militară specială din Ucraina s-a prelungit şi, potrivit unei treimi dintre ruşii chestionaţi, ostilităţile vor dura mai bine de un an, reiese din sondajul recent realizat de Serviciul sociologic Russian Field. În acelaşi timp, 60% dintre respondenţi ar susţine decizia lui Vladimir Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului, dar, în acelaşi timp, 65% ar fi de acord cu intenţia preşedintelui de a opri operaţiunea specială şi de a semna un acord de pace. Experţii consideră că astfel de diferenţe de opinii au legătură cu lipsa unei dorinţe a societăţii ruse de a se gândi la marile probleme politice. Studiul a fost realizat prin sondaj telefonic, în perioada 28-31 iulie. La el au participat 1.609 de respondenţi din opt districte federale. Autorii studiului avertizează că rezultatele sale la o serie de întrebări despre ceea ce se întâmplă în Ucraina ar putea să nu coincidă cu situaţia reală, deoarece "ruşilor le este teamă să vorbească despre acest subiect - numărul celor care au refuzat să răspundă a crescut, în timp ce gradul de sinceritate a scăzut", arată Kommersant, conform Rador.

Opinia potrivit căreia operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina durează prea mult a fost susţinută de 59% dintre participanţii la sondajul Russian Field. 33% au susţinut că operaţiunea specială "cu certitudine" durează prea mult, în timp ce 26% au spus că cel mai probabil' că durează prea mult. 28% dintre respondenţi nu împărtăşesc aceste opinii, iar 13% au declarat că le este dificil sau au refuzat să răspundă la această întrebare.

În acelaşi timp, 41% dintre respondenţi au recunoscut că sunt obosiţi de ştirile despre desfăşurarea operaţiunii militare ruse din Ucraina, în timp ce majoritatea (56%) au precizat că nu-i încearcă astfel de sentimente. 30% dintre respondenţi au declarat că operaţiunea specială din Ucraina va continua mai bine de un an, 18% consideră că ostilităţile se vor încheia într-un an. 20% dintre respondenţi speră finalizarea lor în termen de şase luni, iar doar 13% dintre cei chestionaţi sunt optimişti cu privire la încheierea ostilităţilor în termen de la o lună până la trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel