Administrația Trump, mutare importantă înainte de sfârșitul mandatului. A introdus Cuba pe lista "statelor care susţin terorismul"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mike Pompeo a anunţat că Statele Unite impun sancţiuni împotriva liderilor Al-Qaida din Iran
Mike Pompeo a anunţat că Statele Unite impun sancţiuni împotriva liderilor Al-Qaida din Iran
Administraţia preşedintelui Donald Trump a anunţat că a reintrodus Cuba pe lista neagră a SUA cu "statele care susţin terorismul", de pe care fostul preşedinte democrat Barack Obama a retras-o în 2015.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a anunţat luni, cu nouă zile înainte de sfârşitul mandatului, că a reintrodus Cuba pe lista neagră a SUA cu "statele care susţin terorismul",  transmite Agerpres. Cuba fusese scoasă de pe această listă în 2015, de către fostul preşedinte democrat Barack Obama, informează AFP.

"Cu această măsură, vom trage din nou la răspundere guvernul Cubei şi vom transmite un mesaj clar: regimul Castro trebuie să pună capăt sprijinului său pentru terorismul internaţional şi subversiunii justiţiei americane", a declarat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo într-un comunicat care îi menţionează pe foştii lideri cubanezi Fidel şi Raul Castro.

 

Ce acuzații i se aduc Cubei



El acuză Cuba, pentru a justifica această sancţiune, pentru că "a susţinut în mod repetat acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor". Această decizie de ultimul moment riscă să facă mai dificilă pentru preşedintele ales Joe Biden, care va prelua funcţia pe 20 ianuarie, reluarea relaţiilor cu Havana.

După apropierea spectaculoasă dintre Washington şi Havana sub administraţia Obama, administraţia Trump şi-a înăsprit constant poziţia faţă de puterea comunistă. Cuba se alătură astfel Iranului, Coreei de Nord şi Siriei pe lista neagră a statelor care susţin terorismul. Sudanul a fost retras recent de pe această listă de către preşedintele Donald Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel