Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G, invocând riscuri pentru aviație
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G, invocând riscuri pentru aviație / Foto: Pexels
Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G, invocând riscuri pentru aviație / Foto: Pexels
Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G, invocând riscuri pentru aviație.

Administraţia SUA cere o nouă amânare a introducerii reţelei de mare viteză 5G pentru telefoane mobile, invocând potenţiale riscuri pentru aviaţie, relatează Agerpres, citând DPA şi AFP.

Secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, şi şeful Administraţiei Aviatice Federale (FAA), Steve Dickson, fac apel la operatorii de telefonie mobilă AT&T şi Verizon, principalele companii din domeniu din SUA, să amâne cu până la două săptămâni lansarea noilor benzi de frecvenţă 5G, programată pentru 5 ianuarie.

Introducerii tehnologiei 5G a mai fost amânată o dată



Punerea în funcţiune a mai fost amânată o dată, iniţial fiind prevăzută pentru 5 decembrie.

Cei doi oficiali le mai cer companiilor să amâne introducerea serviciului comercial C-Band în jurul anumitor aeroporturi-cheie până la sfârşitul lunii martie pentru a le acorda acestora suficient timp să facă testele şi actualizările necesare.

Într-o scrisoare transmisă vineri, Buttigieg şi Dickson susţin că fără această amânare ar exista riscul unei "perturbări extinse şi inacceptabile" a traficului aerian în special în condiţii de vreme nefavorabilă şi de vizibilitate redusă.

Ei mai atrag atenţia că, în caz contrar, avioanele ar putea fi nevoite să direcţioneze zboruri spre alte oraşe sau să anuleze unele zboruri, ceea ce ar produce efecte asupra întregului sistemul de transport aerian din SUA.

Administraţia Aviatică Federale, temeri legate de 5G



Administraţia Aviatică Federale se teme că tehnologia 5G ar putea interfera cu anumite dispozitive dispozitive electronice ale avioanelor.

Producătorii de avioane Airbus şi Boeing şi-au exprimat recent "îngrijorarea" în legătură cu posibile interferenţe ale reţelei 5G cu radioaltimetrele aeronavelor.

De partea cealaltă, companiile de telecomunicaţii au cumpărat drepturile de a folosi frecvenţele radio cu miliarde de dolari şi îşi doresc o lansare cât mai rapidă.

Implementarea tehnologiei 5G din perspectiva Mecanismului European de Redresare și Reziliență

România este și ea interesată de găsirea mijloacelor tehnice și financiare pentru trecerea cât mai rapidă la tehnologia 5G, fapt care apare ca idee de referință și în Planul Național de Redresare și Reziliență prezentat în liniile sale centrale de către Guvern la începutul lunii martie 2021. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel