ADIO, CĂLDURĂ în București? Nicușor Dan: Nivel critic. Vom avea multe avarii peste iarnă, e CLAR!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Deși s-a folosit din plin în campania electorală de problemele cauzate de sistemul de termoficare al Capitalei, Nicușor Dan admite că bucureștenii vor avea de suferit la acest capitol. Într-o intervenție televizate, viitorul primar general a recunoscut că apa caldă va continua să lipsească temporar din locuințele cetățenilor

Lipsa apei calde a fost folosită agresiv de echipa de campanie a dreptei în recenta campanie electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. La doar câteva zile de la încheierea scrutinului, viitorul edil al Capitalei a dezvăluit că problemele vor continua să apară și în această iarnă, dar a dezvăluit că intenționează să le rezolve până la încheierea mandatului său.

„Strict tehnic, ca să schimbi un kilometru de conductă de termoficare nu trebuie să spargi un kilometru de bulevard, ci trebuie să intri din casetă în casetă, să scoţi conducta aceea de metal şi să o introduci pe cea modernă. Bineînţeles că nu o să fie bătând din palme, dar putem să facem să fie eficient acest proces şi oricum suntem obligaţi să o facem. Asta este chestiunea pe termen de trei ani. Şi mai este o chestiune care vizează ce vom face în iarna asta pentru că, în vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparaţii, sunt datele pe care le am. Marți, am fost la ELCEN, sunt datele pe care ELCEN-ul le-a făcut publice, cantitatea de apă suplimentară care este introdusă în reţea din cauza scurgerilor este de trei ori mai mare decât în 2016 şi problema nu e că e de trei ori mai mare decât în 2016 , 2,2 tone pe oră, problema este că la 2,5 tone oricâtă apă ai mai băga, nu se mai poate. Deci suntem aproape de nivelul critic. Atunci vom avea foarte multe avarii peste iarna asta, e absolut clar. Noi trebuie să pregătim intervențiile pe aceste avariii, astfel încât reparațiile să fie rapide. Suntem obligați să le face că altfel rămân blocuri întrebă fără apă caldă și căldură. Trebuie să ai stocuri de materiale, detectoare de avarii, să nu bâjbâi, trebuie să ai echipamente și echipe. Acum nu sunt suficiente echipamente. Vor fi mai multe avarii decât Termoenergetica poate să suporte. Trebuie atunci să faci în regim de urgență contracte cu niște firme, așa încât și toate să intervină cât mai repede la avari”, a declarat primarul ales, Nicuşor Dan, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel