Adevărul despre teoria lui Chilian privind buteliile din Colectiv-exclusiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Noi teorii șocante apar în cazul tragediei de la Clubul Colectiv. 

Florin Chilian semnalează pe blogul său: "Până în acest moment nici pompierii, nici anchetatorii, nici autoritățile nu au vorbit niciodată despre prezența unei sau unor butelii cu o substanță periculoasă în Colectiv, în noaptea tragediei".

Într-adevăr, după cum se vede din fotografiile făcute la locul groazei, pe scenă erau niște butelii, dar nu sunt niște butelii cu substanță periculoasă.

"Buteliile respective sunt tuburi de CO2 folosite pentru efectul de scenă numit "CO2 Jet" de la MagicFX, montate pe scenă în seara respectivă de aceeași companie care a furnizat și artificiile. CO2-ul este total inofensiv, ba chiar ar fi ajutat la stingerea incendiului. Respectivele unități se pot observa și în anumite poze din club", ne-a explicat Edy Iorga, event manager Leo'n'art PYROtechnics.

(w670)

Întrebat de DC News dacă totuși acele butelii ar fi putut fi periculoase, Edy Iorga a zis: "Dacă totuși aș căuta o soluție ca tuburile respective sa aibă ceva suspect în ele... singura explicație este că respectiva firmă de artificii și efecte speciale să aibă directă legatură cu potențiala infracțiune și să încarce tuburile cu altceva în mod intentionat, dar cred că deja vorbim de domeniul SF".

"În acest caz artificiile sunt o cauză, însă efectul, mai exact decesul tragic a 63 de oameni, este cauzat de cublul care nu respecta nicio normă de securitate. Spun asta pentru că există oameni care în prezent fug de artificii, dar totuşi am putea să ne aducem aminte de cazul lui Michael Jackson care la prima apariție după ce a luat foc de la artificii când filma reclama de la Pepsi, a folosit o cantitate impresionantă de efecte pirotehnice. Pe scurt omul a înţeles că a fost o eroare şi a continuat, fiind doar mai precaut. Cam aşa trebuie să se procedeze şi în cazul de faţă", a adăugat Edy Iorga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel