Data publicării:

Adevărul despre „stațiunea bogaților”, Poiana Brașov. „A fost făcută pentru turiștii străini de condiție modestă”

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat despre stațiunea Poiana Brașov, într-o ediție specială de Nod în Papură la DC News TV.

„Nu am mai fost de mult timp în Poiana Brașov, dar este un amestec ideal între o stațiune scumpă în care n-ai ce face. Așa era cu ani în urmă, erau vreo două restaurante pe lângă cele ale hotelurilor și nu aveai nimic de făcut. Dacă nu erai pasionat de mers pe munți, oricum puteai să mergi și la celelalte stațiuni pe munți.

E o stațiune de iarnă, așa a fost gândită și în perioada comunistă, pentru schi. De câțiva ani nu prea mai ninge prea mult în România. A fost și este o stațiune de lux. Și în comunism erau prețurile mari. Din păcate, ca peste tot la noi, în anii ’90 nu s-au privatizat, nu au intrat într-un regim real al redefinirii. Au mers pe locații de gestiune.

Aceasta a fost o stațiune făcută de comuniști pentru turistul străin, așa cum erau câteva și pe la mare. Acești turiști străini erau de condiție modestă. Comuniștii gândiseră turismul în mod realist. Turiștii vin cu banii, dar aceia care vin să petreacă în România, adică pensionari sau oameni cu bani mai puțini. Prețurile pentru cei de afară erau mici. Practic, turismul înseamnă să te adaptezi la o anumită piață. Cel care merge la stațiunile senzaționale de la Mediterană nu vine la noi”, a explicat Alfred Bulai la Nod în Papură.

Stațiunea săracilor din Occident a devenit stațiunea bogaților din România

 

„Stațiunea săracilor din Occident, care veneau pe aici prin sindicat sau prin casa de ajutor reciproc, a ajuns acum stațiunea bogaților din România. Prețurile sunt amețitoare. Nu am luat local cu local, dar localurile sunt renovate, arată bine. Dacă te-ai trezi aici, te-ai căuta de pașaport și te-ai gândi că ești în Austria, Elveția.

Aici, grosul turiștilor în afara sezonului de schi este dat de corporații: team-building-uri, simpozioane și altele”, a răspuns Val Vâlcu.

Din nefericire, discuția nu a putut să continue din cauza problemelor mari de internet din zona în care se afla Val Vâlcu. „Dacă vrei totuși o stațiune de super lux, de conferințe, internetul trebuie să fie brici!”, a remarcat Bulai.

Urmăriți mai jos discuția întreruptă de conexiunea slabă la internet oferită de Poiana Brașov:

Youtube video image
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel