Adevărul despre sosia lui Vladimir Putin
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Misterul sosiei lui Putin a fost dezvăluit
Misterul sosiei lui Putin a fost dezvăluit
Are Vladimir Putin o sosie? S-a pus vreodată problema ca liderul rus să fie înlocuit de o "dublură" la întâlniri importante sau în conjuncturi periculoase? Adevărul este unul singur.

Preşedintele rus Vladimir Putin declara, cu va timp în urmă, într-un interviu pentru agenţia de presă TASS că nu are sosie şi nici nu vede rostul unei dubluri care să-l reprezinte la evenimente sau apariţii publice. Oameni din anturajul lui şi consilieri l-au sfătuit, la un moment dat, să-şi angajeze una care sa să-l înlocuiască în activităţile şi în locurile cele mai periculoase unde ar fi fost expus la riscuri. Chiar Putin a mărturisit că în urmă cu aproximativ 20 de ani i se propunea insistent folosirea unei sosii ca măsură de securitate dar că a refuzat, potrivit EFE citat de Agerpres. "A fost exprimată o idee, dar am refuzat să folosesc dublurile. A fost în cei mai grei ani ai luptei împotriva terorismului provenind din Caucazul de Nord", spunea acesta în interviul pentru TASS.

O sosie ar fi indus lumii ideea că garda preşedintelui este slab pregătită şi inutilă 

În august 2000, şeful de atunci al Serviciului Federal de Protecţie (FSO), Evgheni Murov, a spus că Putin nu are niciun fel de sosie şi că toate speculaţiile pe acest subiect nu sunt decât "mituri şi aberaţii". Şeful FSO (Federalnaia Slujba Ohranî), serviciul care asigură protecţia înalţilor demnitari de la Kremlin, inclusiv a preşedintelui rus, a recunoscut însă că serviciile de informaţii analizau în perioada respectivă frecvent posibile ameninţări la securitatea şefului statului provenind din partea teroriştilor. Cu toate acestea, recurgerea la sosie nu ar fi fost altceva decât un semn de slăbiciune şi o recunoaştere că sistemul de securitate al preşedintelui nu este unul calitativ iar calitatea serviciului de pază este îndoielnic, lucru care, potrivit lui Murov, era total neadevărat.

Putin: "Prefer telefonul special de comunicare"

În interviu, Putin s-a referit şi la relaţia sa "specială" cu dispozitivele mobile moderne, menţionând că este imposibil să stopezi evoluţia tehnologică. Preşedintele rus a spus, în glumă, că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor nu i-a provocat niciun disconfort, şi asta pentru că "nu se foloseşte" de aceste aparate noi. "Pur şi simplu am alte posibilităţi", a spus el atunci, menţionând că foloseşte uneori smartphone-ul atunci când vreun subordonat îi oferă un telefon mobil, dar este ceva care nu se întâmplă foarte des. "Mi se pare mai practic să utilizez telefonul special de comunicare, ridic receptorul şi sunt conectat cu orice abonat", a explicat preşedintele rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel