Adevărul despre DIETELE pe termen scurt. Dr. Damian: ”E foarte greșit!”. Varianta ideală, cu rezultate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Carla Preoteasa
WhatsApp
Consumul de fructe și legume, activitatea sportivă constantă și hidratarea sunt doar câteva dintre obiceiurile care ar trebui să ne completeze viața de zi cu zi. Un stil de viață sănătos nu înseamnă diete drastice, iar medicul nutriționist Șerban Damian ne explică cum ne putem păstra organismul sănătos și cum putem întări sistemul imunitar, fără a face eforturi mari. Despre diete, alimentație sănătoasă și afecțiuni cauzate de un stil de viață haotic puteți afla în interviul acordat de medic pentru DC News.

Anul Nou vine, de cele mai multe ori, cu diverse rezoluții pe care ni le setăm și pe care vrem să le atingem până la finalul anului. Un stil de viață sănătos se numără printre aceste idealuri însă, pentru a-l obține trebuie să ținem cont de câteva sfaturi ale specialiștilor. Într-un interviu acordat pentru DC News, medicul nutriționist Șerban Damian a venit cu clarificări și sfaturi pentru a ne menține sănătoși atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Pentru că mulți apelăm la diete pe termen scurt în speranța unui stil de viață sănătos pe termen lung, doctorul Șerban Damian a venit cu câteva clarificări și sfaturi pentru a face cele mai bune alegeri pentru organismul nostru. Mai mult, acesta a precizat faptul că excesele pe care le facem de sărbători ne îndeamnă, pe mulți dintre noi, să apelăm la diete stricte care nu au efecte pe termen lung: ”De sărbători oamenii au un sentiment de vinovăție pentru că au făcut abuzuri. Dieta, la origine, înseamnă stil de viață însă, nu și în accepțiunea modernă. Ideal ar fi să mergem pe schimbarea stilului de viață, modificări pe termen lung pe care le putem menține.” Mai mult, conform medicului, o dietă drastică care ne scoate complet din realitatea de zi cu zi nu are efecte bune pe termen lung, ci doar pe termen scurt. De aceea, mulți abandonează dietele severe și revin la obiceiurile toxice: ”Dietele, în accepțiunea modernă, înseamnă un set de reguli stricte. Sunt abordări pe termen scurt care ne scot din realitatea vieții. Ideea este să mergem pe modificarea stilului de viață, mici modificări pe care le menținem pe termen lung. Dacă te orientezi spre o dietă care te scoate din afara realității este ok pe o perioadă scurtă de timp însă, în nici un caz pe termen lung.”

”Poți fi un om sănătos dacă mănânci sănătos”

Sintagma ”Ești ceea ce mănânci” este des utilizată însă, cât de adevărată este a explicat nutriționistul Șerban Damian: ”Acest lucru este cunoscut din antichitate. Hypocrate spunea că alimentația este extrem de importantă pentru sănătatea noastră doar că noi acum putem demonstra asta prin studii.” Conform acestuia, calitatea alimentelor pe care le consumăm ar trebui să fie primordială, nu cantitatea. Mai mult, fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru de zi cu zi. Pe lângă acestea, turmericul, piperul și ghimbirul sunt doar câteva dintre alimentele obișnuite pe care le avem în casă și de care ne putem folosi deoarece sunt bogate în nutrienți și minerale. Ceaiul verde este și el o sursă de vitamine și hidratare care întărește sistemul imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel