ADEVĂRUL despre cuptorul cu microunde. Mituri DEMONTATE de specialiști
Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai controversate aparate electrocasnice care pot fi cumpărate astăzi.
Conform BBC, unii oameni consideră microundele un salvator, în timp ce alții spun că acesta nu face cinste artei culinare. Însă, chiar și dacă nu luăm în calcul aceste puncte de vedere, oamenii se întreabă pur și simplu dacă cuptorul cu microunde este rău pentru sănătate.
Radiațiile nu sunt o problemă
Organizația Mondială a Sănătății transmite că, atunci când este folosit corect, radiațiile cuptorului cu microunde sunt complet inofensive. Alții spun că folosirea microundelui duce la pierderea nutrienților, însă un studiu din 2019 a descoperit că, „sub condițiile de gătire folosite în analiză, microundele conservă mai bine flavonoidele decât pregătirea la abur”.
În schimb, oamenii ar trebui să fie atenți la folosirea microundelui când vine vorba de plastic, avertizează oamenii de știință. Unele alimente vin cu pachete de plastic și pot fi încălzite cu tot cu aceste ambalaje.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News