Urmărește emisiunea live
Adevărat, contrariile se atrag. Aici veți găsi explicația de ce
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Jasmine Carter/ Pexels
Fotografie de la Jasmine Carter/ Pexels
Ni s-a spus mereu că ”opusele se atrag” și suntem siguri de asta. Cum am putea să nu fim, până la urmă? Cu toții l-am încercat pe pielea noastră. Dar întrebarea interesantă este: de ce?

De ce suntem atât de atrași de bărbați cu care o relație (știm din prima clipă) se va lupta să funcționeze? O uniune în care punctele de vedere, idealurile, experiențele de viață și pasiunile sunt atât de diferite, potrivit unui articol publicat de Venor.

1.Contrariile se atrag pentru că se creează acele relații riscante și incitante

Unul dintre principalele motive pentru care contrariile se atrag este adrenalina de risc. O persoană total diferită de noi ne face să ieșim din zona noastră de confort și ne face să ne punem la îndoială toate idealurile și valorile noastre, iar relația rămâne mereu pe muchie. Totul devine incert, dar în același timp incitant. Nu există momente de plictiseală, nimic nu trebuie luat de la sine înțeles și ziua noastră este plină de situații noi, cu care de obicei nu ajungem să le confruntăm.

Desigur, personalitățile conflictuale aduc și multă pasiune cu ele. Asta pentru că suntem mândri susținători ai ideilor, sentimentelor, punctelor noastre de vedere... și totul ”se încinge” pentru că încercăm să explicăm (sau mai degrabă să ne apărăm) modul nostru de a gândi de fiecare dată când vorbim unul cu celălalt. Fiecare lucru mic din timpul zilei capătă un alt sens și ne lăsăm implicați fizic și emoțional în această ”lume nouă”. Un pic de parcă totul s-ar fi întors mult mai repede.

În scurt timp avem ocazia să învățăm un număr infinit de lucruri noi. Un mod complet diferit de a vedea viața față de ceea ce aveam înainte.

A fi cu cineva total diferit de noi este emoționant, fizic și emoțional.

2. Contrariile se atrag pentru că sunt mânați de curiozitate

În cele mai multe cazuri, suntem pur și simplu curioși să descoperim o persoană care este complet diferită de noi, total diferită de tot ceea ce am cunoscut.

Prin urmare, ne simțim instinctiv în admirație față de o persoană care are ceva nou și interesant de oferit: este admirația pentru necunoscut.
Acest sentiment este cel, de exemplu, care ne poate face să ne îndrăgostim de farmecul unui străin sau de accentul deosebit al unui nou coleg de muncă care tocmai s-a mutat în orașul nostru.

3. Contrariile se atrag pentru că nimic nu va fi luat de la sine înțeles, totul va fi cucerit

Este inutil să negăm, ne plac faptele imposibile. Ne fac să ne simțim vii și plini de energie.
Simplul fapt de a ști că un bărbat ”nu este pentru noi” ne împinge să-l dorim și să-l atragem... și o facem, mereu! Suntem atât de hotărâți încât fiecare obstacol este momentan dat deoparte și totul pare să se întoarcă în favoarea noastră.

Problemele apar adesea mai târziu, când devine o muncă grea să menținem relația împreună, dar este o provocare pe care vrem să o depășim chiar și cu prețul sacrificării unora dintre idealurile noastre. Iubirile imposibile sunt capabile să ne facă să simțim cele mai puternice emoții.

4. Contrariile se atrag pentru că este o relație ”provocatoare”

Unul dintre numeroasele motive pentru care contrariile se atrag este ceea ce vom numi ”sindromul băiatului rău”.

Oricât de mult ne urăm să recunoaștem asta, de multe ori ne place să fim cu persoana nepotrivită pentru a ne provoca părinții, prietenii sau, în general, lumea din care suntem obișnuiți să facem parte, societatea și valorile ei. Nimeni nu și-ar dori să ne vadă cu acea persoană care este atât de diferită de noi.
Această provocare ne dă destule fiori pentru a ne face să ne simțim vii, independenți și... total atrași de el.

5. Dragostea fără certuri e ca mâncarea fără sare

Cu cine te poți certa mai mult decât cu o persoană care nu gândește niciodată ca noi? Diferența de opinii, modurile de gândire încăpățânate și opuse, o relație în care nu ai niciodată ocazia să te ”așezi”... totul contribuie la ca acest gen de relație să fie cea mai vie și mai incitantă. Cele care se apropie cel mai mult de iubirile adolescentine în care certurile, neînțelegerile și împăcatul sub cearșaf sunt la ordinea zilei pentru că sunt compuse în principal din pasiune și descoperirea constantă a sinelui și a celuilalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel