Data publicării:

Aderarea României la Schengen. Emil Boc dezvăluie ipocrizia Ungariei: Când stai la masă cu Putin e cam greu să decizi în UE

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a vorbit despre susținerea Ungariei pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Recent, Péter Szijjártó a expus public susținerea pentru aderarea României la Spațiul Schengen, iar anul viitor Ungaria urmează să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Cu toate acestea, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, nu vede cu ochi buni duplicitatea Ungariei, mai ales prim prisma întâlnirilor tot mai dese a liderilor maghiari cu președintele rus Vladimir Putin. El a vorbit pe larg despre aceste lucruri într-un interviu acordat ziarului Ziua din Cluj.

„Uniunea Europeană are de rezolvat o mare problemă anul viitor, când urmează preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene care este asumată de Ungaria (...) Ungaria este o ţară demnă, responsabilă, un popor minunat, dar uneori liderii lor mai calcă în străchini. Când un asemenea lider îţi calcă în străchini şi te afişezi public, pe mapamond, cu un alt lider care e de altă tabără, cu alte opţiuni, cu alte viziuni, care, repet, are o altă abordare asupra vieţii în Europa, trebuie să-ţi dea de gândit ce faci. E chestiunea aceasta că nu poţi fi şi în căruță şi pe jos, cum se spune în România“, a precizat Emil Boc.

„Când stai la masă cu Putin e cam greu să decizi în UE“

„Apreciem din curtoazie susţinerea, cine poate refuza susţinerea unui stat membru al Uniunii Europene. Foarte bine, bine venit, dar acolo sunt mai multe necunoscute. Hai să vedem cum va arăta preşedinţia Ungariei în şedinţa Consiliului Uniunii Europene. Când stai la masă cu Putin e cam greu să decizi în Uniunea Europeană, după părerea mea, aşa îmi zice mie instinctul. Nu prea poţi să fi şi cu Putin şi cu Bruxelles-ul, e cam greu, e cam greu“, a mai spus, pentru Ziua din Cluj, primarul Emil Boc.

Potrivit lui Emil Boc, problema aderării României la Spațiul Schengen trebuie să fie rezolvată de Uniunea Europeană, întrucât „avem doar un singur adversar politic în Uniunea Europeană care nu ne susţine – Austria“.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel