Urmărește emisiunea live
Aderararea României la Schengen. Carmen Avram: Așa îl dezgolim pe Nehammer de argumente. Nu va mai avea ce să spună
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Aderararea României la Schengen. Carmen Avram: Așa îl dezgolim pe Nehammer de argumente. Nu va mai avea ce să spună / Foto: Pixabay, de TheAndrasBarta
Aderararea României la Schengen. Carmen Avram: Așa îl dezgolim pe Nehammer de argumente. Nu va mai avea ce să spună / Foto: Pixabay, de TheAndrasBarta
Europarlamentarul Carmen Avram a comentat faptul că subiectul aderării României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie.

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a comentat joi faptul că subiectul aderării României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie, amintind că Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat.

Ea a subliniat, însă, că o dezbatere privind migraţia ar fi foarte importantă, mai ales că singurul reproş formulat de Austria a fost că România ar fi furnizor de migranţi. Avram a amintit că CE rămâne încă datoare cu redactarea unui plan pentru migraţie care, în opinia sa, "ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană", scrie Ziarul de Iași.

Carmen Avram: Dacă acest pact pentru migraţie va fi acceptat, îl dezgolim pe domnul Nehammer de argumente

"Dacă acest pact pentru migraţie va fi acceptat în final, îl dezgolim pe domnul Nehammer de argumente şi nu va mai avea ce să spună", a conchis europarlamentarul PSD, referindu-se la cancelarul austriac.

"Pactul pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană/ Comisia ar avea să convingă statele membre să accepte o parte din migranţii care intră în Italia, Austria/ Există obiecţii din partea Poloniei, Ungariei, Belgiei şi Olandei", a mai spus Carmen Avram.

Europarlamentarul consideră că pactul pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană, precizând că, din ceea ce se cunoaşte până în prezent, Comisia Europeană ar dori să convingă statele membre să accepte pe teritoriul lor o parte din migranţii care intră în Italia, Austria, Spania. Ea a menţionat că există obiecţii la acest plan din partea Poloniei, Ungariei, Belgiei şi Olandei. 

"În privinţa agendei JAI pe care într-adevăr nu ne aflăm, Suedia a spus foarte clar"

Carmen Avram a fost întrebată, joi, la Prima News, de ce nu se află subiectul aderării României la Spaţiul Schengen pe agenda JAI din luna martie. 

"În privinţa agendei JAI pe care într-adevăr nu ne aflăm, Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat. Iar acest diferend nu e reglat pentru că aceste state, în special Austria, nu pot formula foarte clar o cerere, o doleanţă, astfel încât noi să ştim ce trebuie să îndeplinim. Tema Schengen nu este pe agendă decât în situaţia în care se analizează situaţia internă din zona liberă şi indirect iese o dezbatere privind migraţia. Cred că acest subiect e foarte important pentru că unul dintre reproşurile sau singurul reproş pe care a reuşit să îl articuleze domnul Nehammer a fost că noi am fi furnizor de imigranţi. Comisia Europeană rămâne încă datoare cu redactarea acelui plan pentru migraţie, pe care îl tot promite din 2015, când a fost valul acela de migranţi chemaţi de Germania", a afirmat Carmen Avram. 

"Acest pact pentru migraţie ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană"

Ea consideră că acest pact pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană. 

"Acest pact pentru migraţie ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană pentru că ar putea să ofere statelor neliniştite între ghilimele, cum e Austria, de exemplu, care sunt nemulţumite de numărul foarte mare de migranţi care au intrat pe teritoriul lor. Dacă Comisia Europeană se mobilizează şi reuşeşte să redacteze un plan care să fie acceptat de toate statele membre, am putea să vedem o liniştire a apelor. Ce ar vrea Comisia, din ce se ştie, din draftul acestui program ar fi să convingă statele membre, pe toate, să accepte pe teritoriul lor o parte dintre migranţii care intră în ţări cum sunt Italia, Spania, Austria şi ei să poată reloca migranţii pe teritoriul celorlalte state membre.

Ar fi vorba de în jur de 5 - 10 mii de migranţi per stat, doar că până în acest moment există obiecţii atât din partea Poloniei şi a Ungariei şi cât şi a Belgiei şi a Olandei. Dacă această problemă se rezolvă, dacă acest pact pentru migraţie va fi acceptat în final, îl dezgolim pe domnul Nehammer de argumente şi nu va mai avea ce să spună", a precizat europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel