Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adăugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic. Bunicile noaste îl foloseau mereu.  Sursa - Pexels
Adăugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic. Bunicile noaste îl foloseau mereu. Sursa - Pexels
Există câteva trucuri interesante, cu ajutorul cărora poți obține haine curate, moi și, mai ales, foarte parfumate.

Când speli hainele în mașina de spălat, poți folosi diferite remedii eficiente și economice. Acestea îți fac hainele moi și parfumate.

Prima sugestie este să folosești săpun de Marsilia, care oferă întotdeauna rufelor o catifelare și un parfum unic. Freacă săpunul pe suprafața unui prosop umed, care trebuie pus apoi în interiorul mașinii de spălat, împreună cu hainele murdare.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă hainele sunt foarte murdare, adaugă și o lingură de detergent obișnuit, pentru un rezultat mai bun. Înainte de a continua cu spălarea normală, poți adăuga și o lingură de sare în sertarul mașinii. În acest fel, vei obține haine moi și parfumate.

Un alt truc, care îți permite să obții haine moi și parfumate, este să dai prin răzătoare săpunul de Marsilia, iar fulgii trebuie puși într-o șosetă. Leagă bine șoseta și pune-o în mașina de spălat, împreună cu restul hainelor. În acest moment, poți porni un ciclul de spălare normală. Cu acest remediu, hainele tale vor fi mult mai moi și mai parfumate.

Înlocuiește balsamul cu un produs mai ieftin

Ca alternativă la balsamul de rufe, îți recomandăm un amestec perfect pentru rufele tale. Pentru a obține haine parfumate, poți crea o soluție făcută dintr-un litru de apă distilată, 100 grame de acid citric și 20 de picături din uleiul esențial preferat. Amestecă bine și poți folosi soluția în locul balsamului din magazin. După ce hainele se vor usca, vei vedea imediat diferența: hainele tale vor fi moi și parfumate.

Datorită acestor remedii simple, vei avea haine mult mai moi, mai proaspete și mai parfumate. Acestea sunt remedii foarte ieftine și ușor de utilizat, care îți permit să obții un rezultat excelent. Încearcă-le și tu.

BONUS. Curăță toată casă doar cu oțet de mere: este ieftin, rapid și ecologic

 

Oțetul de mere este o soluție miraculoasă: poate trata răcelile și calma înțepăturile de țânțari. De asemenea, vă poate ajuta să vă curățați casa. Iată câteva moduri de a vă curăța întreaga casă cu oțet de mere. 

O soluție făcută din oțet de mere și apă, în proporții egale, este un excelent produs de curățare a bucătăriei, care poate elimina și bacteriile. Folosiți soluția pentru a curăța blaturile de lucru, cuptoarele cu microunde, aragazul, dar și vasele.

Și pentru că oțetul este diluat, nu trebuie să vă faceți griji că acidul va distruge suprafețele sau le va atenua strălucirea.

Un sfert de pahar de oțet de mere, adăugat în mașina de spălat vase, va îndepărta petele de pe ceștile de cafea și paharele de vin.

Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie

Oțetul de mere luptă împotriva mucegaiului din baie. În funcție de gravitatea problemei, puteți trata baia cu oțet pur de mere sau îl puteți dilua cu puțină apă. Pentru un miros plăcut, adăugați câteva picături de ulei esențial de lămâie.

Dacă aveți o scurgere înfundată în baie, adăugați mai întâi aproximativ ½ pahar de bicarbonat de sodiu, apoi un pahar de oțet și, la final apă fierbinte. După aproximativ 15 minute, clătiți totul cu apă clocotită.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

Dacă ați luat masa la lumina lumânărilor și ceara s-a scurs pe masă, nu vă panicați. După ce ceara se usucă, o puteți răzui cu o spatulă. Ștergeți apoi masa cu o cârpă înmuiată în oțet de mere diluat.

O soluție de oțet de mere poate fi folosită și pentru a îndepărta petele de pe pereți. Pentru a curăța o pată de pe covor, amestecați câteva linguri de sare cu oțet și aplicați pasta obținută pe pată. Peste 10 minute, aspirați. 

Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou

Pentru a curăța mașina de spălat, adăugați două pahare de oțet de mere în sertarul pentru detergent și porniți un ciclul de spălare fără a pune haine în mașină.

Pentru a vă păstra rufele mai curate și fără mirosuri, puteți adăuga, de asemenea, un pahar de oțet de mere la fiecare spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel